19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 24 April 2013 08:05

Čelik danas dočekuje Slaviju

 Ekipa Čelika je osvojenim bodom na Grbavici potvrdila da se ovoga proljeća nalazi u odličnoj formi, a napadački stil igre kakav gaji šef stručnog štaba zeničkog kluba Vlado Jagodić daje prave rezultate.


“Nema šta, moramo malo više gledati prema golu, možda tako i pobjedimo Slaviju”, ironično je šef stručnog štaba Čelika, Vlado Jagodić, započeo razgovor za SCsport.ba aludirajući na pojedine komentare da njegov tim nije kako treba uputio udarac u okvir gola u utakmici sa Željom u prošlom kolu BH Telecom Premijer lige.

 

“Istina je da je omjer udaraca bio 9-4 u korist Željezničara, ali niko ne komentariše naš dobar pritisak na zadnju liniju Želje iz kojeg se upravo izrodila greška golmana koju smo mi iskoristili i poveli sa 1:0. Rijetki spominju i činjenicu da je u samom finišu meča glavni arbitar zasmetao Kajkutu prilikom uigrane akcije, a sada se samo može nagađati gdje bi njegov šut završio”, istakao je stručnjak Zeničana.

 

“Mi smo od samoga starta znali šta želimo. Kao što sam već rekao, imali smo dogovor da vršimo pritisak na posljednju liniju protivnika i to smo radili vrlo dobro. Spreman je bio i dogovor za drugo poluvrijeme, ali poremetilo nas je rano isključenje Nurkovića. Ipak, mislim da na kraju možemo biti zadovoljni bodom i da je to možda i najrealniji ishod ovoga susreta. Bilo je suludo očekivati da napadnemo sa igračem manje”, kazao je trener kojeg je Amar Osim “označio” kao jednog od rijetkih čija je ekipa nadigrala Željezničar na Grbavici, misleći na period kada je Jagodić sjedio na klupi banjalučkog Borca.

 

Već u srijedu u okviru 24. kola domaćeg prvenstva Čelik će na svom stadionu ugostiti Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

 

“Slaviju respektujemo, i činjenica da su na tabeli ispred nas govori da nisu loša ekipa. Ipak mi smo u meču sa Zvijezdom konačno pronašli recept za igru pred domaćom publikom i nadam se da ćemo ga i ovaj put uspješno primjeniti”, kaže selektor mlade reprezentacije BiH na klupi Čelika. 

 

Čelik je u pojedinim susretima “prosuo” bodove koji bi mu na kraju mogli nedostajati u borbi za mjesto koje vodi u Evropu, a toga je, itekako, svjestan i strateg “crno-crvenih”.

 

“Nažalost, mi smo još uvijek ekipa u stvaranju. Bod ili dva koje smo prosuli mogli bi nas skupo koštati, ali uspjeli smo, recimo, u Širokom osvojiti tri, na Grbavici jedan i to ne treba zavoraviti. Dok šanse postoje mi ćemo se nadati, ali ćemo ići iz utakmice u utakmicu”, rekao je Jagodić, te se našalio: 

 

“Da je 30. kolo mogao bih vam puno više reći. Ovako nam ostaje da igramo maksimalno, pogotovo u domaćim utakmicama, ali i da ‘tražimo’ bodove na strani. Do kraja mi igramo dvije vezane utakmice kod kuće, a u goste nam u posljednjem kolu dolazi i Olimpic koji je trnutno na poziciji broj četiri”.

 

Mladi reprezentativac BiH Anid Travančić, koji je nakon klupske suspenzije zaradio crveni karton u Banjoj Luci, blizu je povratka u tim.

 

“On je bio na granici da bude totalno odstranjen iz tima, ali sam mu odlučio pružiti još jednu priliku. Dečko je strašan kapacitet, ali njegovo ponašanje u pojedinim situacijama nije bilo prihvatljivo. Svi znaju šta je meni u mom radu sa ekipom najbitnije, jer postoje neka pravila. Za tim bi će konkurisat tek za meč sa Zrinjskim”, objasnio je Vlado Jagodić na kraju razgovora za naš portal situaciju oko mladog reprezentativca BiH Anida Travančića.

 

Sc Sport/Dino Stambolić