Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 22 April 2013 10:25

Kumite kup 2013

 

U sportskoj dvorani Tehničke škole u Zenici, Bilimišće, održano je drugo Otvoreno prvenstvo u tradicionalnom karateu „Kumite-2013“. Na ovom takmičenju natjecalo se 14 klubova sa oko 170 takmičara iz cijele BiH, te dva kluba iz Republike Hrvatske.


Takmičari su se natjecali u tradicionalnim karate disciplinama gdje su prisutnim gostima demonstrirali odličnu pripremljenost karate vještine.

Prvenstvo je otvoreno defileom i predstavljanjem klubova učesnika, a sam čin otvorenja još ugodnijim je učinio g. Midhat Horić koji je na staro-bosanskom instrumentu Saz-u odsvirao i otpjevao jednu prelijepu bosansku sevdalinku. Veliko hvala našem Midhatu.


Organizacioni odbor ovogodišnjeg Kumite trunira sastavljen od roditelja članova Karate kluba „Kumite“ Zenica, većinom majki, su ovaj put pripremili prelijepo iznenađenje za sve goste. Isto se sastojalo od bosanskog ručka obogaćenog raunovrsnim jelima i slasticama stare bosanske kuhinje, a gosti su imali priliku da degustiraju ukusne Sogan dolme, domaći burek, sarmu, te baklavu, hurmašicu, i td. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim majkama koje su učestvovale u pripremi bosanskog ručka.


„Kumite-2013“ se ne bi ovako lijepo organizovalo bez pomoći naših prijatelja i donatora koji su svojim nesebičnim, a nama beskrajno značajnim prilozima, pomogli naš klub u realizaciji ove manifestacije. Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo:


 

  • Općini Zenica
  • Gradskom groblju Zenica
  • Binela komerc-Sarajlić
  • Jazz klub Zenica
  • Caffe Gallery Zenica
  • Fast food Crniland Zenica
  • Restoran Mazića Han Zenica i
  • Autodijelovi BMM Zenica

 

Više fotografija možete pogledati na sljedećem linku: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.464180200316822.1073741827.100001745383160&type=1


Karate klub „Kumite“ nastavlja sa aktivnostima iz plana i programa za 2013.g. Odmah naredni vikend naši odabranici putuju u Pale gdje će učestvovati na takmičenju u organizaciji KK „Romanija“, a članovi Reprezentacije BiH iz našeg kluba nastavljaju pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo u Italiji. Nadamo se da ćemo uspjeti prikupiti finansijska sredstva kako bi naši najbolji takmičari predstavljali boje naše države na ovom takmičenju.


Takođe, u klubu se sprema i proljetni upis novih članova u karate školu svih uzrasta.


Uprava Karate kluba „Kumite“

Posljednje od

Povezani članci (by tag)