19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 21 April 2013 13:59

RK Čelik ušao u Ligu za prvaka

 Rukometaši ,,Čelika'' su u subotu uveče teže nego što se očekivalo  savladali  veoma dobru ekipu ,,Bosne-Prevent'' iz Visokog. Epilog ove utakmice je:  da je ,,Čelik'' ovom pobjedom ,,ovjerio'' svoje učešće u ,,Ligi 6 za prvaka BiH'', bez obzira na rezultat posljednjeg kola Premijer lige BiH u Mostaru (gdje u srijedu 24. aprila  igraju ,,Zrinjski'' -,,Čelik'').

 

 

GALERIJU FOTOSA JASMINA BLICKA HADŽIĆA MOŽETE VIDJETI OVDJE

 

,,Bosna-Prevent'' ovim rezultatom protiv ,,Čelika'' najvjerovatnije se oprostila od takmičenja u Premijer ligi BiH (u srijedu igra sa ,,Leotarom'' iz Tebinja, koga, ako ga pobijedi može sa sobom ,,povući'' u niži rang takmičenja, a u slučaju pobjede ,,Leotara '' – Trebinjci bi najvjerovatnije ostali u Premijer ligi BiH,  a treći ,,putnik'' za niži rang tamičenja bi se tražio u meču ,,Krivaja''– ,,Prijedor'' u srijedu u Zavidovićima. 

 

Inače, u Gradskoj areni Zenica bila je to prava muška, odlična rukometna predstava, puna dinamike i neizvjesnosti, gdje je ,,Čelik'' vodio od samog početka utakmice, u prvom poluvremenu čak i sa šest golova razlike, a početkom drugog poluvremena ,,Bosna'' je sustigla razliku od četiri gola razlike iz prvog poluvremena (20:16 za ,,Čelik'') i čak uspjela povesti i sa tri gola razlike! Iskusna i kvalitetna ekipa ,,Čelika'', čija igra ima karakter i kada vode i kada  protivnička ekipa ,,drži konce'' u svojim rukama je preokrenula igru u svoju korist i u finišu utakmice ostvarila pobjedu  od minimalnih 37:35.

 

Valja istaći da prema onome što je pokazala u igri protiv domaćina ,,Čelika''  ekipa ,,Bosna preventa'' nije zaslužila da napusti Premijer ligu BiH. To što se našla u toj situaciji – treba da analizira sama ,,Bosna'' , koja je u Zenicu došla da se ,,vadi'' protiv prvolasirane ekipe u Premijer ligi i, mora se priznati,  odigrala odličlnu utakmicu.  Mada su svi igrači u ekipi  ,,Čelika'' igrali odlično, ipak junak dana i igrač utak-mice  po ocjeni novinarskog Žirija je mladi i neustrašivi zeničanin Mirza Dervenčić (postigao 6 golova), koji je na kraju ,,zaradio'' i žestok udarac i povredu noge i neizvjesno je da li će u srijedu putovati u Mostar.  Reprezentativac BiH Davor Kadić,  kao i uvijek,  bio je standardno dobar i na visini svog zadatka (14 golova, od čega 5 iz penala). U važnim trenutcima igre  odličan je bio i Milan Ivančev, koji je zabio četiri gola, te Eduard Martić, zatim uvijek borbeni Elvis Brkić, koji je igrao sa zaštitnom maskom za nos, koji mu je ,,razbijen'' na tri mjesta  u utakmici sa RK ,,Goraždem'', a važan doprinos pobjedi dali su  i  Nerko Bašić, Haso Ćosić, Milan Duvnjak  i Aldin Begagić. Kod gostiju odličan je bek bio Mirza Hurem (10 golova), te Mirza Memić (7) i Emil Bećar (6 golova). 

 

RK ,,ČELIK'': Beganović, Ivančev (4), Dervenčić (6), Martić (4), Ćosić (1), Brkić (3), Alihodžić, Kovač, Kadić (14), Bašić (1), Begagić (4), Gušić, Starčević (12 odbrana), Kobilica, Begović, Duvnjak. Trener: Zdenko Antović.

RK ,,BOSNA-PREVENT'': Žiga, Geko (1), Imamagić, Burić, Mimić (7), Balta (2), Vranac, Lončar, Hurem (10), Sirćo, Begić, Pekić, Čabaravdić, Bećar (6), Ahić (4), Skopljak (5). Trener: Mirza Handžić.

 

Igrano u Gradskoj areni Zenica. Gledalaca oko 800. Sudije: Predrag Dejanović i Elvis Marčetić (Prijedor). Delegat: Haris Bradarić (Maglaj). Isključenja: ,,Čelik'' 12 minuta, ,,Bosna'' 8 minuta. Sedmerci: Čelik 5 (5), Bosna 5 (5). 

 

Odmah po završetku ove utakmice u RK ,,Čeliku'' su započeli pripreme za takmičenje u ,,Ligi 6 za prvaka'', koja najvjerovatnije započinje 4. maja, po sistemu srijeda-subota i  od kada će u zeničkoj Areni gostovati ,,Borac'' (Banja Lu-ka), ,,Sloga'' (Doboj), ,,Izviđač (Ljubuški,) ,,Konjuh'' (Živnice), te ,,Gradačac''.  Biće to novih 10 utakmica dobrog rukometa i pravi ,,rukometni rat'' na parke-tu sa šampionima BiH rukometa u borbi za titulu najboljeg u državi i za plasman u rukometnu Evropu.