18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 20 April 2013 23:03

Galerija: rukomet Čelik-Bosna

 

25. KOLO RUKOMETNE PREMIJER LIGE BiH. OSAMNAESTA POBJEDA RUKOMETAŠA ČELIKA.  ČELIK I DALJE LIDER NA TABELI. KANTONALNI DERBI PRIPAO ČELIKU.

 

RK ČELIK – RK BOSNA PREVENT(Visoko)  37:35

Gradska ARENA u Zenici; Početak: u 19:00 sati; Gledalaca: oko 600 ; 

Sudije: Dejanović Predrag – Marčetić Elvis; delegat: Bradarić Haris;

 

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU Jasmina Blicka Hadžića

 

U kantonalnom derbiju  25. kola rukometne Premijer lige BiH (dvanaesto kolo proljetnog dijela), sezona 2012/2013, igrali su zenički RK Čelik i  visočka RK Bosna Prevent.

Utakmica je završena  rezultatom 37:35 (20:16) za Čelik;

 

Sastav RK Čelik: Aldin Begagić, Davor Kadić, Eduard Martić, Elvis Brkić, Milan Ivančev, Nermin Bašić, Mirza Dervenčić, Dragan Starčević, Haso Ćosić,  Jasmin Beganović, Milan Duvnjak, Edin Gušić,  Edvin Begović, Amar Kobilica, Harun Alihodžić, Ahmet Kovač. (Trener: Zdenko Antović);

 

Sastav RK Bosna Prevent (Visoko): Žiga, Geko, Imamagić, Burić, Mimić, Balta, Vranac, Lončar. Hurem, Sirčo, Begić, Pekić, Čabaravdić, Bećar, Ahić, Skopljak. (Trener: Mirza Handžić);

 

Najefikasniji kod Čelika: Davor Kadić (14) i Mirza Dervenčić (6) golova;

Najefikasniji kod Bosne: Hurem (10), Mimić (7), Bećar (6) i Skopljak (5) golova;

Sedmerci za Čelik: 5 (5);  Sedmerci za Bosnu: 5 (5);

Isključenja: Čelik (12' ) i Bosna( 8' );

 

U posljednjoj ligaškoj utakmici pred svojom publikom, rukometaši Čelika su zasluženo, u kantonalnom derbiju 25. kola, pobjedili visočku Bosnu Prevent rezultatom  37:35.  Inače, u jesenjem dijelu sezone, Bosna je u Visokom pobjedila Čelik rezultatom 35:29.

 

U prvom poluvremenu Čelik je stalno bio u vođstvu. Čak dvanaest puta je imao prednost od pet golova, a jednom je imao i šest golova prednosti (18:12). Prvo poluvrijeme završava sa prednošću Čelika od četiri gola (20:16).

 

Drugo poluvrijeme Visočaci otvaraju furiozno sa 0:4 i stižu vođstvo Čelika. Sada je rezultat 20:20. Prvo vođstvo gosti imaju pri rezultatu 22:23 i u jednom trenutku idu čak na tri gola prednosti (23:26). U ovom periodu gosti su stalno u vođstvu od jedan, dva gola. Domaći uspjevaju da izjednače rezultat na 31:31 i Visočaci uspjevaju još samo jednom da povedu (31:32). 

 

Do kraja utakmice, Čelik je stalno u vođstvu od jednog do dva gola, koje je uspio sačuvati do kraja utakmice, do konačnih 37:35. Gosti su pružili dostojan otpor lideru na tabeli i imali su podršku 200-tinjak navijača. Međutim, visočka Bosna, nakon ovog poraza, po svemu sudeći, će se oprostiti od najelitnijeg društva rukometnih klubova u BiH. 

Zenički Čelik  je ovom pobjedom zadržao lidersku poziciju na tabeli ispred Konjuha.

 

U zadnjem, 26. kolu, Čelik ide u goste ekipi Zrinjskog iz Mostara, kojeg je jesenas pobjedio u trinaestom  kolu u Zenici sa 47:30 i koji je obezbjedio opstanak u Premijer ligi BiH.

 

Evo svih parova, zadnjeg, 26.kola:

Zrinjski – Čelik 37:35

Gračanica – Konjuh

Kakanj – Gradačac

Goražde – Derventa

Krivaja – Prijedor

Čapljina – Bosna BH Telekom

Bosna Prevent – Leotar 

 

E. Imamović za Zenicablog