25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 19 April 2013 20:56

Košarkaško prvenstvo u Zenici

 

KADETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI IGRA SE U ZENICI. Završnica kadetskog prvenstva u košarci za muškarce, SISTEM A, igra se u Zenici u subotu i nedjelju. Domaćin i organizator prvenstva je zenički KK Nets. Prema izvodu iz propozicija takmičenja omladinskih kategorija KSBiH, starosna granica za kadete je 1997.godište i mlađi. 

 

SISTEM TAKMIČENJA:

Žrijebom su formirane tri grupe:

Raspored po grupama:

GRUPA A:

1.OKK Čelik Zenica

2.OKK Spars Sarajevo

 

GRUPA B:

1. KK Radnički Goražde

2. KK Nets Zenica

3. KK Salinas Falcons Tuzla

 

GRUPA C:

1. KK Spars Mostar

2. OKK Sloboda Tuzla

3. KK Koš Sarajevo

 

Utakmice po grupama se odigravaju po principu svako sa svakim/jednostrukim bod sistemom/, a nakon utvrđenog plasmana igraju se utakmice za ukupan plasman na turniru, na slijedeći način: Prvak grupe A, prvak grupe B, prvak grupe C igraju svako sa svakim za plasman na 1., 2. i 3. mjesto Ekipe koje se plasiraju na 1., 2. i 3. mjesto stiču pravo učešća na polufinalnim turnirima na nivou KS BiH, kao predstavnici takmičenja iz sistema A. Termin odigravanja završnog turnira sistema A je u Zenici, 20.i 21. aprila 2013. godine.

 

Prvog dana takmičenja, u subotu, sve utakmice kvalifikacija za državno prvenstvo igraju se u GRADSKOJ ARENI u Zenici prema donjem rasporedu i satnici.

Drugog dana takmičenja (nedjelja), za konačan plasman na turniru, utakmice se igraju u dvorani na BILMIŠĆU, prema donjem rasporedu i satnici.

 

Domaćini ovogodišnjeg turnira KK Nets je nedavno bio pobjednik 1. internacionalnog turnira kadeta, koji se igrao u Fojnici. Na turniru u Fojnici učešće je uzela kadetska ekipa, tj. uzrast 1997./1998. godište. Evo spiska igrača KK Nets, koji su igrali u Fojnici: Arnaut Naretana (cap.), Fermić Amel, Vukadinović Antonio, Porča Harun, Preljević Faris, Fajković Kenan, Marić Filip, Bajramović Harun, Škaljo Admir, Kosovac Amel, Dervišević Adnan i Delić Haris. Pored ovog uspjeha, da usput istaknemo da su se kadeti KK Nets plasirali na ovo prvenstvo kao prvoplasirana ekipa sa skorom od 18 pobjeda i bez ijednog poraza. Pred ovaj turnir, sa žaljenjem ističu, da su hendikepirani neigranjem svog prvog centra u ekipi, Kenana Fajkovića, koji je u ponedjeljak povrijedio nogu i sada mu je noga u gipsu. Iz kluba KK Nets se zahvaljuju gradskim strukturama, koji su prepoznali rezultate koje postižu ovi mladi momci i omogučili im da i oni organizuju završnicu turnira u svom gradu, Zenici, kao što je to uradio i OKK Čelik Zenica, 30. i 31. marta 2013.god..

 

SATNICA KVALIFIKACIJA ZA DRŽAVNO PRVENSTVO SISTEMA A 

KADETI

Utakmice u grupama A, B i C se igraju u gradskoj Areni 20.aprila.2013. godine (subota):

 

studprven1

 

Ekrem Imamović za Zenicablog