23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 13 April 2013 22:45

Završen Zenica open 2013

 Danas je Zenica bila u pravom smislu grad karatea. Karate klub Internacional iz Zenice i ove godine je organizovao, drugi po redu karate turnir za djecu, kadete i juniore Zenica Open 2013.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU IZ ARENE


Na turniru je uzelo učešće 55 klubova sa više od 600 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne gore, Srbije i Hrvatske. Turnir je otvorio Nebojša Nikolić, predsjedavajući Općinskog vijeća Zenica, a kasnije turnir je obišao i Načelnik općine Zenica Husejin Smajlović sa suradnicima.   Predstavnici klubova koji su učestovavali na turniru u Zenici, izrazili su mišljenje da je i ovaj put Zenica Open jedan od najbolje organizovanih turnira, ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regiji i da Zenica sa svojim ljudskim potncijalima i infrastrukturom može organizirati karate takmičenja Evropskog ranga. 


Najbolji plasirani klub u Ukupnom plasmanu je sarajevski Perfekt, drugo mjesto je pripalo domaćinu KK Internacional, a trećeplasirani je ekipa KK Holidej iz Goražda.

Članovi uprave KK Internacional ističu da su veoma zadovoljni kako tokom turnira tako i odzivom klubova i poručuju: "Vidimo se na Zenica Open 2014." Posebno se zahvaljuju roditeljima djece članova kluba, koji su pružili neizmjernu podršku održavanju turnira.