Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 08 April 2013 18:57

Borac-Čelik uživo na BHT-u

 Nogometaši Čelika  napokon su uvezali dvije uzastopne pobjede. Nakon pobjede u gostima nad Širokim, te trijumfa protiv Travnika na Bilinom polju, crno-crveni su skočili na šesto mjesto na tabeli sa samo pet bodova iza trećeplasiranog banjalučkog Borca. Upravo će ekipa Borca biti sljedeći protivnik izabranicima Vlade Jagodića, a ova utakmica koja nosi epitet derbija kola direktno će biti prenošena na BHT-u.

 

Ova utakmica će biti posebna za 28-godišnjeg Sašu Kajkuta rođenog Banjalučanina koji je veliki, ali i najljepši dio karijere proveo u dresu Borca. Za SportSport.ba najbolji igrač Čelika ove sezone najavio je derbi 21. kola, te očekivanja crno-crvenih do kraja sezone.

 

Protiv Travnika je postigao svoj osmi gol u sezoni

 

"Drago mi je prije svega zbog pobjede, a zasluge za gol pripadaju saigračima jer bez njihove pomoći ne bi postigao pogodak. Kao kolektiv smo zaista sjajna ekipa i niko se ne ističe jer naša najveća prednost je zajedništvo, te veliko srce koje na svakoj utakmici ostavimo na terenu. Travnik je uvijek neugodan protivnik za Čelik, ali smo po svemu zaslužili pobjedu, te im vratili za poraz na Piroti u prošloj polusezoni", kaže bivši igrač Borca, Zadra, Bakua i Sheriffa.

 

Sa dvije vezane pobjede Čelik je uhvatio priključak za ekipama iz vrha Premijer lige. 

 

Dino Kurbegović/Sportsport.ba

Dino Kurbegović/Sportsport.ba

"Napokon smo uvezali dvije pobjede, a rezultati konkurenata za Evropu su nam išli na ruku tako da smo skočili na šesto mjesto. Drago mi je što smo posljednjim rezultatima vratili osmijeh na lice navijačima nakon kikseva protiv Leotara i Veleža . Protiv Travnika su imali priliku da vide da svaki igrač daje i više od svog maksimuma, a oni su to prepoznali velikim aplauzom na kraju utakmice. Vjerujem da će nas podržavati do kraja sezone, a mi ćemo pokušati igrom i rezultatima zadovoljiti njihova očekivanja", nada se napadač crno-crvenih.

 

U srijedu Čelik očekuje teško gostovanje u Banjoj Luci

 

"Borac je sigurno igrački najjača ekipa u Premijer ligi, igraju sjajno pod vodstvom trenera Starčevića i da nisu imali onoliki deficit za Željom i Sarajevom siguran sam da bi utrka za prvaka bila mnogo neizvjesnija. Domaćini su favoriti protiv nas, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek u nogometu. Sigurno je da mi nemamo šta da izgubimo u Banja Luci, a mnogo puta smo pokazali da nas se ne smije otpisati jer tada smo najjači. Kompletni smo i nema nikakve sumnje da idemo motivisani i puni želje da pokažemo čitavoj BH javnosti da zaslužujemo mjesto u samom vrhu našeg nogometa", uvjeren je popularni "Sale" kako ga zovu navijači Čelika.

 

U dresu Čelika prvi put igra na Gradskom stadionu protiv bivšeg kluba

 

"Emocije su pomiješane - igram u svom gradu protiv svog bivšeg kluba, međutim ja sam profesionalac što sam pokazao u prvoj utakmici u dresu Čelika upravo protiv Borca na Bilinom polju kada sam postigao pogodak. Drago mi je što ću igrati na Gradskom stadionu i to će biti lijepa prilika da vidim svoju porodicu, rodbinu prijatelje, nekadašnje saigrače i navijače. Borac je tradicionalno nezgodan protivnik za Čelik, te je u posljednjih nekoliko godina redovno pobjeđivao u Banja Luci i Zenici, čemu se nadam je došao kraj. Pokušat ćemo srušiti tradiciju i sa teškog se gostovanja vratiti uzdignute glave", ističe trenutno treći strijelac Premijer lige.

 

Ljubimac je Robijaša, a sa Lešinarima je ostao u dobrim odnosima

 

"Zenica i Banja Luka su fudbalski gradovi i ne možete u ovim gradovima ljude prevariti jer vrlo dobro poznaju i razumiju fudbal. Svako ko me poznaje zna kakav sam na terenu i van njega, a moj posao odraditi maksimalno na najbolji moguči način, te učiniti sve za klub koji igram da zabilježi pozitivan rezultat. Navijači Čelika i Borca imaju veliku armiju navijača, te sam uvjeren da će u srijedu biti pravi spektakl kako na terenu tako i na tribinama uz fer i sportsko navijanje", uvjeren je Kajkut.

 

Klub s Bilinog polja do kraja sezone će se boriti za izlazak u Evropu

 

"Možda smo prije par kola zvučali smiješno kada smo govorili da nećemo odustati od borbe za Evropu, ali evo pokazali smo da smo još u igri. Trenutno smo šesti, te do kraja prvenstva kod kuće, u šta ne sumnjam, moramo zabilježiti sve pobjede. Borac nam bježi pet bodova i moramo sa gostovanja osvojiti što više bodova. Dok imamo šanse borit ćemo se, a na kraju nadam se najbolje", završio je razgovor  za naš portal prvi strijelac Zeničana ove sezone.

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)