20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 08 April 2013 15:58

Video:Pobjede M.Tufekčića

Muamer Tufekčić, bosankohercegovački i zenički kick-boxer, koji trenutno živi i trenira u Austriji a nastupa za “Iron Fist” Gym, je ovog vikenda ostvario najveći uspjeh u svojoj dosadašnjoj karijeri. Muamer je osvojio Superkombat kvalifikacijski turnir koji je održan 06. Aprila u rumunskom gradu Oradei.

 

U polufinalu je na veoma dominantan način savladao britanca Corrie Robinsa, prekidom u prvoj rundi. Robins jednostavno nije imao šanse protiv našeg borca koji je od samoga početka pokazao da je klasa iznad britanca. U dosta teškom finalnom meču je savladao holanđanina Jairzihno Rozenstrukia i time se plasirao korak bliže do čuvenog K-1 turnira.

 

Da podsjetimo, Superkombat je partnerska organizacija legendarne K-1 organizacije i kroz nju se vrši filtracija i odabir mladih talenata za buduće K-1 evente. Poslije osvojenog turnira Eduard Irimia, prvi čovjek Superkombata, je dao izjavu za EuroSport u kojoj je Muamera nazvao novim herojem ovog sporta i da će u skoroj budućnosti pomrsiti račune mnogim teškašima u svijetu. Pogledajte oba Muamerova meča u Oradei :

 

 

Semifinal 1 (+96 kg) Muamer Tufekcic (Bosnia and Herzegovina) vs. Corrie Robins (Great Britain)

 

i drugi

Final (+96 kg) Jairzinho Rozenstruik (Suriname) vs. Muamer Tufekcic (Bosnia and Herzegovina)