29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 01 April 2013 15:54

OFK Zenica odustala od Lige

 

KANTONALNA LIGA ZDK. ODIGRANO 10. KOLO. TETOVSKI BORAC I ZENIČKI RUDAR ZABILJEŽILI POBJEDE. Proteklog vikenda, desetim kolom (pvo kolo proljetnog dijela), nastavljen je proljetni dio sezone 2012/13 u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Vodeći dvojac, tetovski Borac i zenički Rudar, zabilježili su pobjede, tako da je prednost tetovljana nad Rudarom, i dalje ostala ista, četiri boda. Trećeplasirana Pobjeda, bila slobodna u ovom kolu, zbog odustajanja OFK Zenica od daljeg takmičenja, pa sve utakmice ovog kluba smatrat će se kao da nisu ni igrane.

 

U utakmicama 10. kola postignuti su sljedeći rezultati:

Zenica: Rudar – Proleter 3:1 

(strijelci za Rudar: Amar Halilović i Alen Škoro 2x – Izvor: oficijelna stranica FK Rudar- Zenica).

Nemila: Nemila – Borac 0:4

(strijelac Samir Skomorac 4x – Izvor: oficijelna stranica NK Borac – Tetovo).

Novi Šeher: Novi Šeher – Napredak 0:1

Makljenovac: Gradina – Vis 1:1

Pobjeda je bila slobodna ovo kolo.


OFK Zenica odustaje od takmičenja

"OFK Zenica odustao je od takmičenja u Kantonalnoj ligi ZDK za takmičarsku sezonu 2012/13 te u skladu sa članom 64. Pravilnika o nogometnim takmičenjima N/FS BiH te člana 27. Propozicija takmičenja Kantonalne lige i Kupa Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona za takmičarsku 2012/13, sve utakmice ovog kluba smatrat će se kao da nisu ni igrane.

Inače, klub OFK Zenica je u jesenjem dijelu prvenstva odigrao 9 utakmica te ostvario 2 pobjede i 7 poraza uz gol razliku 10:18 te time zauzeo posljednje mjesto na tabeli sa 6 bodova."(nszdk)

 

E. Imamović za Zenicablog