24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 25 Mart 2013 10:08

Zahirović: Sve je u našim rukama

 Još se osjeti euforija u zraku nakon velike pobjede naše reprezentacije nad Grčkom koja nas je približila Mundijalu u Brazilu. . Dugo naša selekcija nije odigrala bolju utakmicu, a na prepunom Bilinom polju svi igrači naše reprezentacije su zaslužili jedan veliki naklon i poštovanje jer su pokazali kako se bori i gine za državni dres, a u našoj ekipi nije bilo loše karike i svi su odigrali sjajno, od Begovića do Džeke.

 

 

Jednu od najboljih utakmica u dresu reprezentacije odigrao je i mladi Adnan Zahirović, koji je tokom svih 90 minuta vodio veliku borbu na sredini terena posebno sa kapitenom i pokretačem svih akcija gostujuće ekipe iskusnim Karagounisem. Veznjak bjeloruskog Dinama iz Minska  je proslavio svoj 23-rođendan, a za SportSport.ba kazao je svoje viđenje utakmice odigrane u petak.

 

"Već sam jutro nakon utakmice morao nazad za Bjelorusiju, a još sam pod dojmovima naše velike pobjede u Zenici. Sve je već rečeno i ispričano, odigrali smo sjajno, disciplinovano i nadigrali smo goste u svim segmentima igre. Naravno da velike zasluke pripadaju i publici koja nas je nosila od prve do zadnje minute, nigdje nema navijača kao što ih ima naša država. Nakon pobjede nad Grcima sve je u našim rukama, imamo još dosta do kraja kvalifikacija, ali sada smo u prednosti nad Grcima i Slovacima", kaže nekadašnji igrač Čelika i Spartak Nalčika.

 

Iako su svi uvjereni u odlazak na Mundijal, ne smijemo dozvoliti opuštanje...

 

"Imamo prednost i sjajno igramo, ali ne smijemo dozvoliti opuštanje jer imamo još dosta teških utakmica do kraja kvalifikacija. Grci i Slovaci nisu odustali od borbe i nema nam druge nego do kraja sve utakmice pokušati pobijediti kako bi bili sigurni na prvom mjestu i plasmanu na Svjetsko prvenstvo koje toliko čekamo, a ovaj put ne smijemo propustiti priliku da se kvalifikujemo", nada se defanzivni veznjak naše reprezentacije.

 

Utakmicom protiv Grčke začepio je usta svima koji su ga osporavali

 

"Svaku utakmicu u kojoj dobijem priliku dam svoj maksimum, pokušavam da ispunim ono što selektor traži od mene i vjerujem da korektno odradim postavljene zadatke. Ne bih komentarisao šta neko misli o meni, ja ne volim puno pričati teren je pravo i jedino mjerilo za nogometaše, a od svega je najbitnije da naša reprezentacija ide ka zadatom cilju".

 

Narednog vikenda u Bjelorusiji počinje prvenstvo

 

"Spremni dočekujemo prvenstvo u kojem imamo cilj da osvojimo titulu prvaka. Otvaranje prvenstva donosi možda i derbi prvenstva jer igramo protiv aktuelnog prvaka ekipe Bate Borisova koji su ove sezone igrali sjajno i Ligu prvaka. Pripreme smo dobro odradili, pojačali se dosta i pokušat ćemo nakon dugo godina vratiti naslov prvaka u Minsk" uvjeren je Zahirović

 

sportsport.ba/Dino Kurbegović