29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 23 Mart 2013 15:45

Svi na rukomet!

Sva sportska zbivanja u Zenici i ne samo u Zenici (što je i razumljivo) posljednjih dana bila su u sjeni priprema i trijumfalne pobjede naših Zmajeva u utakmici sa Grčkom na Bilinom polju.
Danas se, nakon fubalske euforije, vraćamo stalnm sporskim preokupacijama.
Večeras (23. marta u 19.00 sati) u Gradskoj areni Zenica igra se važna prvenstvena utakmica 21. kola Premijer rukometne lige BiH. Lider na tabeli ,,Čelik'' dočekuje solidnu ekipu RK Prijedora, koja se sa još šest ekipa u Ligi (RK ,,Kakanj'' je siguran putnik za niži rang takmičenja) nalazi u ,,opasnoj zoni'' za ispadanje iz Premijer lige BiH (pored ,,Kakanja'' Ligu napušta  jedan od šest preostalih klubova u drugom dijelu tabele).
Na vrhu tabele je situacija nešto jasnija: za tri prva mjesta i plasman u ,,Ligu 6'' za prvaka BiH konkurišu četiri ekipe – za tri mjesta: ,,Čelik'' kao prvoplasirani, RK Konjuh, RK Gradačac i RK Goražde, pa i ovdje nema mjesta opuštanju.
- Mi večeras moramo pobijediti da bi zadržali prvo mjesto na tabeli i najveće šanse od sva četiri kandidata za plasman u ,,Ligu 6''. Ništa drugo osim pobjede za nas ne dolazi u obzir, mada ekipa RK Prijedora nije ni malo naivna! U našoj ekipi vlada  dobro raspoloženje i spremnost da ostvarimo još jednu pobjedu. Pozivam našu vjernu publiku da u što većem broju prisustvuje ovoj utakmici i bodre nas do konačnog osvajanja prve titule šampiona –kaže kapiten ,,Čelika'' - Aldin Begagić.
Pane Škrbić, predsjednik Kluba dodaje:
- Zenička publika ima jedinstvenu šansu da učestvuje u ,,stvaranju'' i ,,donošenju u ovaj grad'' prve rukometne šampionske titule. Nikada nismo bili bliži ostvarenju sna u 63 godine postojanja da osvojimo titulu prvaka države, pa je zato privilegija i svih ovih igrača, ali i navijača koji dolaze na naše utakmice da sudjeluju u ovom istorijskom poduhvatu. Raduje me činjenica da na našim utakmicama imamo sve više i više posjetilaca. Vjerujem da će Arena biti puna kada ovdje u ,,Ligi za prvaka'' uskoro (nadam se) budu gostovali banjalučki ,,Borac'', ,,Izviđač'', Sloga iz Doboja... Međutim, nama je sada podrška najpotrebnija, jer do kraja prvenstva u Premijer ligi moramo stalno pobjeđivati da bi konačno osvojili prvo mjesto i ,,ovjerili'' plasman za,,Ligu 6''. Zato, u ime svih igrača i Uprave pozivam vas – da večeras u 19.00 sati SVI DOĐETE NA RUKOMET I PODRŽITE SVOJ ,,ČELIK'' – ističe Pane Škrbić.