25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 22 Mart 2013 09:52

Ko prenosi BIH-Grčka

Pravo na prijenos fudbalske utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke, otkupilo je ukupno pet televizijskih kuća.
Kao i što smo navikli ,prijenose domaćih utakmica naše reprezentacije iz Zenice prenosi BHT 1, koja će jedina sa područja BiH raditi u cjelosti direktan prijenos sa stadiona Bilino Polje.


Podsjetimo, prijenos će raditi i FACE TV, koja ovaj kvalifikacioni ciklus radi prijenos sa svih gostujućih utakmica naše reprezentacije a ujedno je i jedina televizija sa naših prostora koja emituje signal u HD rezoluciji. Prvi put u historiji evropskih televizija u petak, 22. marta od 17.45 pa sve do ponoći više od 6 sati programa uživo, kombinovanog prijenosa sa čak 15 utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Uživo i direktno samo na FACE TV pogledajte utakmice Hrvatska-Srbija, Bosna i Hercegovina-Grčka, Slovenija-Island, Izrael-Portugal, Slovačka-Litvanija, Mađarska-Rumunija, Češka-Danska, Sjeverna Irska-Rusija, Poljska-Ukrajina, Makedonija-Belgija, San Marino-Engleska, Moldavija-Crna Gora, Luksemburg-Azerbejdžan, Andora-Turska i Bugarska-Malta.


Ovome treba dodati, da je na zahtjev grčkog saveza da se kompletna utakmica sa stadiona Bilino Polje prenosi u HD rezoluciji, donešena odluka i sklopljen ugovor između BHT 1 i hrvatske kompanije CROATEL koja će u vlastitoj produkciji raditi prijenos u HD rezoluciji. Osim navedenih tv kuća, kvalifikacioni meč naše reprezentacije za odlazak na Mundijal u Brazil će se moći gledati i putem kanala:

1. Al Jazeera Sport 9
2. MEGA Channel i
3. Španjolske sportske mreže GOL T


sport24.ba