Printaj ovu stranu
utorak, 19 Mart 2013 14:17

RK Čelik-Prijedor-subota u 19

 U 21. kolu Premijer rukometne lige BiH, gdje  rukometaši ,,Čelika'' nastavljaju grčevitu borbu za osvajanje prvog mjesta na tabeli i titule prvaka BiH (nakon 20 prvenstvenih kola  RK ,,Čelik'' je prvi na tabeli, sa 45 bodova, ispred drugoplasiranog  RK ,,Konjuha''  iz Živinica sa bodom manje. Treće i četvrto mjesto na tabeli zauzimaju RK ,,Gradačac'' i RK ,,Goražde'', koji imaju po 40 bodova. Gotovo je sigurno da će se od ove četiri ekipe tri plasirati u,,Ligu 6'' za šampiona države (uz još tri ekipe iz Regionalne SEHA lige -  RK ,,Borca'' -  Banja Luka, RK ,,Izviđača''  iz Ljubuškog i RK ,,Sloge'' iz Doboja). ,,Čelik'' je najbliži tom cilju.

 

 

U subotu, 23. marta u Gradskoj  areni Zenica, na šampionskom putu ,,čelični rukometni momci'' u Zenici  dočekuju dobru ekipa RK ,,Prijedora'', koja je prošle sedmice na svom terenu savladala  odličnu ekipu RK ,,Gradačca'', ali još uvijek nije obezbijedila siguran opstanak u Premijer ligi.   

 

Zna se da je naš termin za prvenstvene utakmice – petak, a ovoga puta smo, uz razumjevanje Uprave  Gradske arene, a zbog istorijske utakmice naših fudbalskih ,,zmajeva'' (susret sa Ghračkom u Zenici), odigravanje utakmice sa RK ,,Prijedorom'' pomjerili za subotu 23. marta u 19.00 sati.


Pozivamo sve ljubitelje rukometa i sporta uopšte da u subotu dođu u Gradsku arenu i podržene nas, da zajedno igrači i navijači slave još jednu pobjedu i tako ostvarimo još jedan korak bliže osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine. Naša ekipa igra sve bolje i bolje i tek sada  je ,,sustigla'' pravu formu,  a zbog kasnijeg početka priprema za prvenstvo. I zdravstevni bilten ekipe je dobar – tako da postoje svi uslovi koji će uz prisustvo većeg broja naših navijača  biti pravi ambijent za novi sportski podvig naše ekipe, predvođene odličnim BiH reprezentativcem  Davorom Kadićem, najborbenijim igračem Elvisom Brkićem, kapitenom Aldinom Begagićem, našim zaista izvrsnim golmanom Draganom Starčevićem, iskusnim i stamenim Nerkom Bašićem, te Milanom Duvnjakom, Mirzom Dervenčićem, Eduardom Martićem, Milanom Ivančevim, Hasom Ćosićem, Edvinom Bego-vićem   i drugim našim mladim i sjajnim igračima – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik''.  

 

Šta na kraju dodati, osim - sretno ,,čelični momci'' do nove pobjede i u novom sportskom nadmetanju!

Posljednje od

Povezani članci (by tag)