23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 15 Mart 2013 10:20

Rukometaši u Trebinju

 

Iako se sinoć do posljednjeg časa nije znalo da li će (zbog nedostaka novca) trenutno najuspješnija sportska ekipa Zenice - rukometaši ,,Čelika'' uopšte putovati na odigravanje prvenstvene utakmice u Trebinje, protiv Leotara, nakon što su dva-tri člana Uprave Kluba između sebe sakupili novac za odlazak – igrači RK ,,Čelika'' - su jutros autobusom,  ipak,  otputovali u Trebinje. 

- Bili smo spremni izgubiti utakmicu sa 10:0 i ,,primiti'' kaznu od još 3 boda minusa, jer je ovakvo stanje neodrživo – kaže Nehru Koluh, generalni sekretar Kluba. Ipak, kao i u velikom broju ranijih slučajeva, kad smo bili u dilemi da li putovati ili ne - sakupili smo novac između sebe i ekipa je jutros otputovala za Trebinje, jer smo ocijenili da bi najveću štetu za neodlazak ,,popili'' naši igrači koji su izborili najveći plasman u Premijer ligi BiH (sami vrh Lige) i uopšte otkako Klub postoji (63 godine). Takođe, ne bi bilo ništa od Lige za prvaka i šampionske titule države, kojoj se nadamo – kaže Koluh. – S druge strane, znamo da neke zeničke ekipe u mnogo bliže gradove od Trebinja na odigravanje utakmica putuju dan ranije, što je sasvim normalno, a za nas je to samo misleona imenica – ističe Koluh. 


Utakmica se igra večeras u Gradskoj dvorani u Trebinju, a na put je ekipa RK ,,Čelik''  krenula sa 16 trenutno najboljih igrača. Golmani su: Dragan Starčević, Ajdin Tufekčić (junior, 16 godina) i Jasmin Beganović. Bekovska linija: Milan Ivančev, Mirza Dervečić, Eduard Martić, Muhamed Ajanović (junor, 16 godina), Elvis Brkić, Nerko Bašić, Amar Kobilica. Krila: Davor Kadić, Milan Duvnjak, Haso Ćosić, Edvin Begović i Edin Gušić. Pivotmen: Aldin Begagić. Trener je Zdeno Antović. U ekspediciji je i odlični fizioterapeut Nesib Šarić Šara,  a vođa puta član Upravnog odbora - Haris Barućija. 


Sinoć je ekipa održala posljednji trening u Graskoj areni, a u ekipi vladalo odlično  raspoloženje i spremnost da se u Trebinju odigra još jedna dobra utakmica, kako smo i navikli od ,,čeličnih momaka'' RK ,,Čelika''. 

- Teško je igrati protiv ,,davljenika''. Leotar je, iako ima odličnu i mladu ekipu,  u ,,opasnoj zoni'' i prijeti mu opasnost za ispadanje iz Premijer lige. Nama su takođe bodovi neophodni, da bi učvrstili poziciju za plasman u Ligu za prvaka. Mi u Trebinje idemo na pobjedu – kaže Zdeno Antović, trener ,,Čelika''.  


Utakmica se igra u Gradskoj dvorani u Trebinju sa početkom u 19.30 sati u. ZenicaBlog će imati ekskluzivni ,,foto izvještaj'' Jasmina Hadžića Blicka, koji je u Trebinje otputovao zajedno sa ekipom rukometaša ,,Čelika''.