25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 07 Mart 2013 11:49

Sušić objavio spisak

Selektor bh. reprezentacije Safet Sušić govorio je danas pred novinarima o utakmici s Grčkom, koja se 22. marta u Zenici. 

 

 

"Pozvao sam veliki broj igrača, vjerovatno prvi i zadnji put da pozovem ovoliko igrača. Rekao sam da ću pozvati igrače za koje smatram da su najbolji u ovom trenutku", kazao je Sušić, koji je objasnio novinarima odluku da Misimovića vrati u reprezentaciju: "Misimović je u zadnjih desetak godina jedan od naših najboljih igrača. Igrao je četri utakmice u kvalifikacijama i dao je veliki doprinos, ka oi ostali, da budemo na ovom mjestu u grupi. Vidio sam da ima četiri jake utakmice, dvije u azijskoj Ligi prvaka i dvije u prvenstvu i to su bili razlozi koji su me ubijedili da će biti spreman. Njegov kvalitet je neupitan, ali me uvijek smetalo što igra malo, odnosno ne igra dovoljno.  "Samo da znate, spisak je napravljen prije sedam dana, odnosno prije povrede Miralema Pjanića."


"Bio sam jučer sa doktorom Karabegom i razgovarali smo. On mi je rekao i baš me interesovalo jer ja u svojoj karijeri nisam bio često povrijeđen. Ukoliko je otišao ligament, Karabeg ej rekao da su nikakve šanse da igra, a ako nije pukao ligment, ubijeđen je da ga može osposobiti za utakmicu. Nismo još dobili nikakve snimke i ništa ne vjerujem. Imam iskustva s Italijanima i oni su i ranije znali tražiti da neki naš igrač ne igra za reprezentaciju."

 

"Nije ni u Atini igrao Pjanić. Petnaest dana je do utakmice i vjerovatno ću svaki dan razmišljati, praviti kombinacije i tražiti rješenja za to njegovo mjesto, mada je to za nas veliki hendikep", ističe Sušić.

 

Šta očekujete od utakmice s Grčkom?

 

"Treba respektovati ovu repreznetaciju jer trenutno puno bolje kotiraju od nas. Stalno igraju na svjetskim i evropskim prvenstvima i meni je cilj da ostanemo na prvom mjestu. Treba pokušati dobiti utakmicu i sve uraditi da je ne izgubimo. Neće biti lako, to svako zna, a ja nisam od onih koji daju bombastične izjave. I bez Miralema možemo da sastavimo dobru reprezentaciju. Igramo kod nas, a iz Grčke će biti jako malo navijača."

 

"Ne staviti Ibiševića ili Džeku je nemoguće u ovom trenutku. Igrat ćemo ofanzivno, jer kad igramo s dva napadača, uvijek najmanje još tri-četiri ofanzivna igrača budu. Ne vjerujem da ćemo previše mijenjati i ne mislim da su nam potrebna dva defanzivna vezna. Imat ćemo i dva napadača, bekove koji stalno idu u napad... Oni će nas pustiti da igramo i da bez problema dođemo na njihovu polovinu i onda će tu tražiti priliku da oduzmu loptu i da organizuju kontranapad, a imaju takve igrače. Ubijeđen sam da će Salpingidis i Samaras igrati. Stavit će brze igrače."

 

Osvrt na utakmicu u Atini

 

"Naš problem u Grčkoj je bio što smo vrlo brzo gubili loptu i to je bilo malo čudno obzirom na to kakve imamo igrače u sredini. Pustili su nas, dozvolili nam da igramo bez ikakvog presinga, ali mi smo slabo odigrali tu utakmicu. Većina igrača nije bila na nivou. Sreća, imali smo Begovića i Spahića i izgubili bismo da ih nije bilo. Čeka nas praktično ista utakmica kao i dole u Atini. Bili smo i tamo više u posjedu lopte nego oni."

 

Kako pripremiti igrače?

 

"Utakmicu ću pripremati kao i sve ove utakmice. Nemam nikakvo opterećenje, niti će se nešto promijeniti u našim pripremama kada budemo u hotelu. Ne bih htio da igrači od prve sekunde počnu da razmišljaju o tome. Pripremat ćemo ih na jedan sasvim normalan način kao i sve utakmice dosad. Poslije Grčke je opet svaka važna utakmica." (sportsport.ba)

 

Na listi su: Asmir Begović, Asmir Avdukić, Jasmin Fejzić, Boris Pandža, Emir Spahić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Muamer Svraka, Miroslav Stevanović, Zvjezdan Misimović, Ivan Sesar, Avdija Vršajević, Edin Džeko, Edin Višća, Vedad Ibišević.