29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 06 Mart 2013 22:56

Rukomet:Poziv damama za 8.mart

 

Rukometni derbi 19. kola Premijer lige BiH, pored rukometnog nadmetanja dva ,,rukometna diva'' – domaćeg  RK ,,Čelika'' i  hercegovačkih ,,grdosija'' iz Čapljine, biće zapamćena i po rekordu koji do sada nije zabilježen u zeničkim sportskim analima: pozivnice za ovu utakmicu su upućene  za 1.000 žena i djevojaka iz Zenice, koje će navijati i bodriti igrače ,,Čelika''. Uz sve to, zašto ne naglasiti - ,,Čelik'' se nalazi pred najvećim sportskim podvigom u 63. godine svog postojanja: juriša na titulu rukometnog prvaka Bosne i Hercegovine!

 

- Pozivnice su prije svih uručene djevojkama iz Prve Gimnazije Zenica, Katoličkog školskog centra, Policijske uprave Zenica i ,,Preventa''. To je naš dar pripadnicama ljepšeg spola iz tih škola i kompanija za njihov - međunarodni Dan žena, a biće tu za sve posjetioce  i još mnogih drugih ugodnih iznenađenja. I na ovaj način, putem ZenicaBloga pozivamo zeničke kolektive, škole i fakultete u kojima ,,dominiraju'' žene  -  da se jave na telefon 061 177 014 (Nehru Koluh) i obezbjede svoju besplatnu ulaznicu za ovaj rukometni spektakl – ističe Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik''. 


I među prvotimcima ,,Čelika''  je nastalo pravo neformalno  takmičenje  – ko će na ovu utakmicu ,,dovesti'' više djevojaka. Za sada u tome ,,vode'' krila ,,Čelika'' - Milan Duvnjak i Haso Ćosić, te Mirza Dervenčić, koji su djevojkama podijelili najviše gratis ulaznica, ali jako mnogo djevojaka ulaznice traže i od oženjenih  ,,Čelikovih'' prvotimaca - prije svega od državnog A reprezentativca Davora Kadića, kapitena Aldina Begagića, Elvisa Brkića... Više djevojaka  od svojih ,,darodavaca'' gratis ulaznica traže i dobijaju autograme na ulaznici. Interesantno je istaći da su svoj dolazak na ovu utakmicu najavile i jedan broj žena iz Visokog, Sarajeva, Banovića, Tuzle, Žepča, Viteza, Brčakog i drugih mjesta, a prije svega to su žene i djevojke koje imaju veze sa igračima ,,Čelika'', koji potiču iz tih mjesta.


Naravno da i mladi sedamnaestogodišnji dječaci RK ,,,Čelika'', juniori koji su pridruženi i nastupaju za  prvi tim – Almir Rekanović, Muhamed Ajanović, Harun Alihodžić, Rešad Dervišević,  Nino Neimarević i Dževad Dervenčić imaju i ,,svoje posjetioce'' (djevojke) među 1.000 djevojaka koje će se 8. marta naći u Zeničkoj Gradskoj Areni.


UPRAVA I IGRAČI ČELIKA JOŠ JEDNOM POZIVAJU SVE DAME (KOJIMA ČESTITAMO  8. MART), ALI I MUŠKU POPULACIJU – DA 8. MARTA U 19.00 SATI OBAVEZNO DOĐU U GRADSKU ARENU ZENICA I UŽIVAJU U VELIKOM SPORTSKOM I ZABAVNOM SEPKTAKLU. BIĆE TO NEZABORAVNO VEČE ZA SVE SUDIONIKE U GRADSKOJ ARENI!


I JOŠ NEŠTO: NE ŠTEDITE GRLA I PONESITE SVE DOZVOLJENE REKVIZITE. NAVIJAJTE ZA SVOJ ,,ČELIK''!