19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Februar 2013 00:09

Gradačac i Čapljina dolaze Čeliku

 

U CABARET CLUBU - POZORIŠTE ZENICA, održana je press konferencija rukometnog kluba Čelik. Povod za press su naredne, dvije, utakmice muške rukometne Premijer lige BiH, sezona 2012/2013, u kojima je RK Čelik, dva puta zaredom, domaćin.  U prvoj utakmici, sutra- petak 01.marta, na Dan nezavisnosti BiH, rukometašima Čelika dolazi lider na tabeli, RK Gradačac, dok u drugoj utakmici, 08. marta, na Dan žena, u Zenicu dolazi vrlodobra ekipa Čapljine. Za ovu drugu utakmicu, koja se igra 08. marta, odmah kažimo, ulaz za dame će biti slobodan.Prisutnim novinarima obratili su se: Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik, Zdenko Antović, trener RK Čelik, te igrači RK Čelik, Milan Ivančev i Elvis Brkić.

 

U uvodnom dijelu, predsjednik Škrbić je, između ostalog, ponovio:

- Nemamo vremena da tugujemo za izgubljenim bodovima u Živinicama. Čestitam našim momcima na izvarednoj igri i borbenosti naše ekipe. Okrećemo se utakmici sa ,,Gradačcem'' – što se može nazvati derbijem ne samo 18. kola, nego i kompletnog prvenstva. Mi sada imamo najveće šanse, jer igramo dvije utakmice za redom ,,kod kuće'', kažu protiv dvije najjače ekipe prvenstva: RK ,,Gradačca'' i RK,,Čapljine''.  Pozivam naše navijače da u maksimalnom broju dođu u gradsku Arenu Zenica, da zajedno proslavimo praznik 1. mart. Ako u Živinicama, gdje je glavna vijest posljednjih godina - kako ne radi najveća fabrika u tom gradu sa istoimenim imenom (Konjuh), u Gradsku dvoranu Živinice  koja prima 800, ulaznice kupi  1.250 posjetalaca, zašto se to ne može desiti i u našem gradu, gdje u Gradsku arenu može ,,stati'' više hiljada posjetilaca?! Želim da vjerujem da će rekordan broj naših navijača doći i platiti ulaznice, svega 2 KM i navijati za ove sjajne momke, kao što su navijači u Živinicama zdušno navijali za ,,Konjuh''! – kaže predsjednik kluba Pane Škrbić. – I još nešto: neke stvari smo takođe ,,naučili'' u Živinicama: svi posjetioci, bukvalno svih 1.250 – su platili ulaznice (i osobe sa propusnicama), a oficijelni voditelj utakmice sa mikrofonom je takođe svih 60 miniuta bio pravi diregent navijačima i skandiranju - tokom čitave utakmice. Mora se ubuduće i kod nas tako nešto  ,,desiti'' – ističe predsjednik "Čelika''. Škrbić ističe da im je cilj ove sezone, bolji plasman u ligi 6, nego prošle godine.

 

Na ovu utakmicu pozvali su KŠC Zenica i Robijaše. Škrbić je naglasio da je potpisan i sponzorski ugovor na godinu dana sa Croatia osiguranjem, koji teče od 22.02.2013.-22.02.2014. godine.

 

Trener Zdenko Antović je napravio kratku analizu njegovog prisustva i rada za 40-ak dana u RK Čelik (tri pobjede i jedan poraz). Naglasio je da je cilj plasman u ligu 6 (jedno od prva tri mjesta u ligaškom dijelu takmičenja). Zatim se u ligu 6 uključuju timovi koji nastupaju u Seha ligi, Izviđač iz Ljubuškog, Borac (BL) i dobojska Sloga.

Istakao je, da je najbolje osvojiti prvo mjesto u ligi, jer se lakše dolazi do sponzora.

 

Traži od medija da se animira publika. Što se tiče utakmica u Zenici, planirane su sve pobjede, a na gostovanjima pokušati ostvariti jedan do dva trijumfa. Za ligu 6 kaže da je veoma atraktivna, jer mnogi timovi nisu odavno gostovali u Zenici. Zdravstveni bilten igrača, kaže, da je zadovoljavajući.

 

Prvotimci Čelika, Milan Ivančev i Elvis Brkić, ističu da su u zadnjoj utakmici u Živinicama, sazreli kao ekipa, jer su uspjeli da se vrate u utakmicu, nakon ubjedljivog vođstva Konjuha, početkom drugog poluvremena. U naredne dvije utakmice u Zenici (Gradačac i Čapljina), očekuju veliku borbenost i, naravno, pobjede Čelika.

 

Dakle, Zeničani u petak, 1. marta: svi ste pozvani u gradsku Arenu Zenica na vanserijski rukometni derbi – ,"Čelik'' –,"Gradačac''! Idemo zajedno do pobjede nad vodećim ,"Gradačcem''! – poručuju iz Uprave  "Čelika''. 

 

 

Utakmica Čelik –Gradačac, na rasporedu je u petak, 01. marta 2013.godine u gradskoj Areni u Zenici, sa početkom u 19:00 sati. Ulaz 2 KM.


Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito rukometa, da dođu u petak u gradsku ARENU i da podrže rukometaše RK "Čelik"  u ovom derbiju kola, a možda i derbiju sezone, u borbi za prva tri mjesta ligaškog takmičenja, koja vode u ligu 6 za prvaka BiH.

 

Evo svih parova 18. kola (01./02. mart 2013.): 

Čelik – Gradačac

Leotar – Konjuh

Prijedor – Bosna BH Telekom (Sa)

Derventa – Gračanica

Goražde – Kakanj

Krivaja – Zrinjski

Čapljina – Bosna Prevent (V)

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa