Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 25 Februar 2013 21:27

Majka Lejla vratila Dinu u Zenicu

 

Dramatična priča o nestalom dječaku Dini Kurtoviću uspješno je okončana, potvrdila je  njegova majka Lejla, koja nije mogla sakriti oduševljenje zbog činjenice što ponovo drži svoje dijete u naručju. Prijatelji porodice dječaka pronašli su Dinu u turskom gradiću Malkara, odakle ga je majka vratila u Zenicu od oca koji ga je oteo i doveo sa sobom u ovo mjesto. 

 

Podsjetimo, sredinom prošle godine Federalna uprava policije (FUP) objavila je potragu za šestogodišnjim Dinom Kurtovićem iz Zenice, kojeg je po prijavi 30. jula 2011. odveo otac Sead.  

 

Tri mjeseca ranije, tokom marta, policija Zeničko-dobojskog kantona je na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici raspisala potjernicu za 55-godišnjim Seadom Kurtovićem zvanim Daidža. Potjernica je raspisana nakon prijave Kurtovićeve supruge Lejle da je oteo njihovog sina. 

 

- Razišli smo se još u maju 2011. godine, a on je tražio da povremeno viđa našeg sina. Jednom prilikom je tražio da ga odvede u Dubrovnik na nekoliko dana, što sam dopustila jer je bio kraj jula. Otišli su 30. jula 2011., da bi se on dan kasnije javio iz Dubrovnika i rekao da je sve uredu - kaže nam Lejla. 

 

Umjesto tri-četiri dana, odmor se produžio na sedmicu, a posljednji put sa Seadom i sinom Lejla je kontaktirala 7. avgusta 2011. godine. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)