24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 15 Februar 2013 07:59

Čelik večeras dočekuje Bosnu

 

Večeras se  u Zenici igra jedan od derbija 16. kola rukometne Premijer lige BiH.  Naime, u zeničku Arenu dolazi sarajevska Bosna BH Telekom, koja se u ovoj sezoni, ponovo, budi i pretenduje na visok plasman, nakon prošlogodišnje loše sezone.


 

 

Nakon prošle najuspješnije sezone RK Čelik, 2011/2012, u 63-godišnjoj istoriji kluba, (plasman na treće mjesto kroz 26 ligaških kola, koje je omogučilo učešće u doigravanju za prvaka u Ligi 6, te  plasman u polufinale Kupa BiH) i u ovoj sezoni rukometaši Čelika postižu odlične rezultate u prvenstvu. Trenutno je Čelik na diobi prvog mjesta, zajedno sa ekipama Gradačca i Konjuha, tj. sa ekipama, koji su glavni kandidati za plasman među tri prvoplasirane, koje vodi u doigravanje za prvaka BiH.

 

Bosna je, trenutno, na 5. mjestu tabele i zaostaje 8 bodova od vodećeg trojca (Gradačac, Čelik, Konjuh). Bosna je bila prvak bivše SFRJ 1963.god., sedam puta osvajač prvenstva BiH i pet puta kupa BiH, te polufinalista Kupa kupova Evrope 2006.godine. U sezoni, 2011/2012, ekipa Bosne je nastupala u regionalnoj SEHA ligi, zajedno sa još dva kluba iz BiH, Borcem i Izviđačem, i postigla veoma slab plasman na pretposljednje mjesto na tabeli regionalne lige. Izgleda, od kluba Bosna, u prošloj sezoni, je samo ostalo ime.

U ovoj sezoni Bosna se, ponovo, budi i ide ka vrhu lige.

 

Izjava predsjednika RK ,,Čelik,'' Paneta Škrbića nakon velike pobjede u Gračanici, u prošlom kolu:

- Ovakva borbenost ovih sjajnih momaka morala je rezultirati pobjedom. To mogu samo ,,Čelikovi'' čelični momci, sjajni igrači i sjajni ljudi...Hvala im od srca! Ova pobjeda je pet puta veća ako se zna pod kakvim psihičkim presijama i uslovima neimaštine u ovom klubu utakmica je igrana. To znaju samo ovi momci i ja. Svaka im čast! Ponosan sam na njih i oni su istinski ponos Zenice – kaže Pane Škrbić. 

 

A evo šta je predsjednik Škrbić izjavio pred derbi sa sarajevskom Bosnom BH Telekom:

- Očekujem da će ove igračine, u petak, Zeničani i zenička publika nagraditi, svojim masovnim dolaskom u gradsku Arenu -  da igrači i publika zajedno pobjede zahuktalu sarajevsku Bosnu, koja je 8 dana bila na pripremama u Dubrovniku, a mi, na žalost, nemamo novca ni da odemo na utakmicu na strani. Pozivam sve ljude koji vole Zenicu i rukometni sport da dođu na ovu utakmicu i plate ulaznicu, što je njihov odličan doprinos stabilizaciji ovog izvanrednog kluba. Pozivam sve privrednike, kojima je ovaj grad dao šansu da budu to što jesu – glavne ili manje glavne, uspješne ili manje uspješne  firme ovog grada – da se sponzorski predstave u RK ,,Čeliku'' i u Gradskoj areni... Koliko mogu, a mogu ako hoće...

 

U ovom kolu igra se nekoliko derbija (Gradačac-Konjuh, Čelik-Bosna BH Telekom, Leotar-Gračanica...).

Rukometaši Čelika su jesenas, u trećem kolu, pobjedili sarajevsku Bosnu BHT, u Sarajevu (34:32).

 

Utakmica Čelik – Bosna BH Telekom, igra se u petak, 15.02.2013.godine, u gradskoj Areni u Zenici sa početkom u 19:00 sati.

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito rukometa, da dođu u petak u Arenu i da podržimo najuspješniji sportski kolektiv u Zenici.

 

Evo svih parova 16. kola rukometne Premijer lige BiH (15./16.02.2013.):

Čelik – Bosna BH Telekom

Leotar – Gračanica

Čapljina – Krivaja

Goražde – Bosna Prevent

Derventa – Zrinjski

Gradačac – Konjuh (16.02.)

Prijedor – Kakanj (16.02.)

 

E. Imamović za Zenicablog