Printaj ovu stranu
četvrtak, 14 Februar 2013 14:50

Kupovina ulaznica BiH-Grčka

Iako smo ranije informisali javnost da  iz bezbjedonosnih razloga nećemo primati  zahtjeve za kupovinu ulaznica za kvalifikacionu utakmicu BiH – Grčka (Zenica, 22. 03. 2013.), u NS/FS BiH dostavljen je veliki broj zahtjeva pojedinaca i kolektiva (agencije, grupe i udruženja građana, radni kolektivi, itd.).

Ovom prilikom još jednom ističemo da nismo u mogućnosti realizovati navedene, niti prihvatati eventualne nove zahtjeve koji se odnose na ulaznice za navedenu utakmicu.

Podsjećamo da je kapacitet stadiona “Bilino polje” ograničen i da je interes navijača iz BIH i inostranstva nekoliko puta veći u odnosu na broj ulaznica koje možemo pustiti u prodaju (10.200). Nažalost, svjesni smo činjenice da mnogi navijači neće biti u mogućnosti da prisustvuju ovoj značajnoj utakmicu. Međutim, obavezni smo slijediti sve sigurnosne propise, standarde i upute FIFA, kao organizatora kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U tom kontekstu, definisani su posebni  bezbjedonosni  mehanizmi prilikom  prodaje ulaznica, kako bi izbjegli bilo kakve manipulacije. Naime, veći dio ulaznica će  biti  u prodaji putem partnerske agencije „Centrotrans“, uz mogućnost kupovine najviše dvije ulaznice za jednu osobu, s tim da se sistemom identifikacije elimiše mogućnost pojavljivanja  istih osoba na više prodajnih mjesta, a što bi najviše koristili preprodavci. Takođe, uspostavljen je i sistem neposredne kompjuterske kontrole prodaje ulaznica od strane Saveza.

Prodaja ulaznica će biti  organizovana u svim većim mjestima na teritoriji cijele BiH,  a spisak prodajnih mjesta će biti naknadno objavljen. Planirano je da ulaznice budu u prodaji najkasnije 10. 03. 2013. godine, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana, saopćeno je iz NFS BiH.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)