24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 02 Februar 2013 01:02

Ubjedljiva pobjeda RK Čelik

 DESETA POBJEDA RUKOMETAŠA ČELIKA  RK ČELIK – RK KAKANJ  33:22  - Gradska ARENA u Zenici - Gledalaca: oko 800  - Sudije: Džeba – Kolobarić, kontrolor D. Popović (prema stranici RS BiH). - U utakmici 14. kola rukometne Premijer lige BiH (prvo kolo proljetnog dijela sezone), sezona 2012/2013, igrali su zenički Čelik i Kakanj. Utakmica je završena  rezultatom 33:22  (16:11) za Čelik.

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

Sastav  RKČelik: Aldin Begagić, Davor Kadić, Eduard Martić, Elvis Brkić, Milan Ivančev, Nermin Bašić, Mirza Dervenčić, Dragan Starčević, Haso Ćosić, Almir Rekanović, Jasmin Beganović, Milan Duvnjak, Edin Gušić, Ahmed Kovać, Milan Duvnjak, Rešad Dervišević.(Trener: Zdenko Antović).

 

Sastav RK Kakanj: Delić, Bjelopoljak, Velispahić, Sabljaković, Tukulić, Duraković, Demirović, Ivanišević, Antović, Zaimović, Šertović, Filipović, Čehajić. (Trener: Almir Amitović)

 

Najefikasniji kod Čelika: Davor Kadić (12), Aldin Begagić (5), Elvis Brkić (4) gola.

Najviše golova za Kakanj su postigli: Zaimović (6) i Ivanišević (4) gola.

Sedmerci za Čelik: 5 (5);

Sedmerci za Kakanj: 4(3);

Isključenja: Čelik (12 ' ) i Kakanj ( 6' );

 

Rukometaši Čelika nisu imali većih problema da zabilježe desetu pobjedu u ovom prvenstvu, u utakmici protiv "fenjeraša" na tabeli, ekipe Kaknja. Rukometaši Kaknja su bolje otvorili utakmicu i imali tri puta vođstvo (0:1, 1:2, 2:3), da bi Čelik u 10. minuti prvi put poveo sa 4:3, i vođstvo više nije ispuštao do kraja utakmice. Dobrim odbranama se istakao Čelikov golman Dragan Starčević (20 odbrana) i za kratko vrijeme, drugi Čelikov golman, Kovač sa tri odbrane. U finišu utakmice, trener Čelika, Zdenko Antović uvodio je u igru prvotimce, koji su ranije imali manju minutažu (Gušić, Kovać, Beganović, Rekanović), ali se to, do kraja utakmice,  nije odrazilo na rezultat i sigurnu pobjedu Čelika. Debitant, junior Almir Rekanović, je za kratko vrijeme u igri uspio postići i jedan gol. Utakmici je prisustvovalo i oko 250 najvatrenijih Čelikovih navijača, popularnih "Robijaša", koji su zdušno bodrili igrače Čelika, tokom večeg dijela utakmice.

 

Po završetku utakmice, u izjavi za medije, trener Čelika Zdenko Antović je rekao da nije zadovoljan sa igrom njegove ekipe, jer ima dosta sporosti i neuigranosti. Nada se boljim igrama u nastavku prvenstva i svim pobjedama kod kuće, te dvijema pobjedama u gostima da dobar plasman na kraju ligaškog takmičenja. Za naredno gostovanje u Gračanici, izjavljuje da će biti dosta teška utakmica.

 

Ulaz na večerašnju utakmicu je bio slobodan, a posjetioci su imali priliku da učestvuju u humanitarnoj akciji za srednjoškolku, Aminu Halilić iz Zenice kojoj je neophodna operacija srca u Turskoj. 

 

Svi parovi 14. kola (01/02.02.2013.):

01. februara:

Zenica: Čelik - Kakanj  33:22

Gradačac: Gradačac - Gračanica 34:32

Čapljina: Čapljina - Goražde (19:00)

Prijedor: Prijedor - Bosna Prevent (19:00)

Trebinje: Leotar - Zrinjski (19:30)

02. februara: 

Derventa: Derventa - Krivaja (19:00)

Živinice: Konjuh - Bosna BH Telecom (19:00)

 

E. Imamović za Zenicablog

foto: Jasmin Blicko Hadžić