24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 31 Januar 2013 01:45

Izbor sportiste ZDK 27.februara

 

Organizacioni odbor Izbora sportiste ZDK u 2012., u organizaciji Sportskog saveza ZDK i lista “Naša riječ”, na čijem čelu je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mirko Trifunović,  održao je, u ponedjeljak, prvi u nizu sastanaka. Razgovaralo se o pripremama za ovogodišnji Izbor sportiste, koji bi trebao biti održan 27. februara u BNP u Zenici.

Žiri koji će izabrati najbolje sportistkinje i sportiste sa područja Zeničko- dobojskog kantona čini pet sportskih radnika i četiri novinara. Rok do kojeg općinski sportski savezi trebaju dostaviti svoje prijedloge je 6. februar, a dan poslije će biti održana sjednica žirija.

 

Pokrovitelj ovogodišnjeg Izbora najboljih sportista je Vlada ZDK. Po riječima ministra Trifunovića, predsjednika Organizacionog odbora, zaista je teška finansijska situacija, ali Vlada ZDK neće dozvoliti da bude dovedeno u pitanje održavanje manifestacije.

 

-Siguran sam da će Manifestacija biti na nivou prošlogodišnje, a potrudit ćemo se, uz pomoć sponzora, da Izbor sportiste bude što bolji, kazao je ministar Trifunović.

Organizacioni odbor je jednoglasno zaključio da se u Pravilnik o dodjeli priznanja uvrsti klauzula kojom se definira da za sportska priznanja ne mogu biti kandidati- sportisti koji su na izdržavanju zatvorske kazne ili se protiv njih vodi krivični postupak.

 

Pres služba ZDK