29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 24 Januar 2013 13:18

Press: KŽK Čelik

 

Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je naredna utakmica 18. kola Regionalne Adriatic MŽRKL lige, sezona 2012/2013. Naime, KŽK "Čelik",  aktuelni prvak i osvajKupa, te viceprvak Regionalne lige u sezoni 2011/2012, u 18. kolu Regionalne Adriatic lige, je domaćin ekipi ŽKK Athlete Celje iz Celja (Slovenija).

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Eldar Durmić, trener i košarkašica Čelika, Rada Vidović.

 

Trener Durmić se ukratko osvrnuo na utakmicu iz prošlog kola, gdje su poraženi u Novom Sadu od Vojvodine. Rekao je da su loše otvorili utakmicu i da je došla do izražaja neuigranost ekipe zbog novih igračica u sastavu. U ovoj utakmici protiv Celja treba pobjediti, jer se Ekipa Celja nalazi u donjem dijelu tabele sa skorom pobjeda i poraza 3/13. Treba što bolje odigrati i poboljšati napadački dio ekipe, koji  trenutno nije ubojit.

Borba za četvrto mjesto u Regionalnoj ligi je definitivno izgubljena i do kraja ove lige treba uigravati ekipu za Ligu 6 i KUP BiH, koje počinje u martu.

Košarkašica Rada Vidović je, takođe, istakla neuigranost ekipe na prošloj utakmici u Novom Sadu, koja je jedan od uzroka poraza. Za utakmicu protiv Celja, ističe da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje i da se do kraja Regionalne lige treba uigravati za završnicu BiH prvenstva i KUP-a.

 

Do kraja prvenstva, pored ove utakmice, KŽK Čelik će biti domaćin ekipama Peac Pecs i Mladog Krajišnika, a ide u goste ekipama Radivoj Korać i Partizan Galenika.

Evo svih parova 18.kola:

Čelik – Athlete Celje

Vršac – Vojvodina

Mladi Krajišnik – Radivoj Korać

Subrina Ilirija – Voždovac 0:20

Peac Pacs – Partizan Galenika 64:76

 

Utakmica Čelik – Athlete Celje se igra u subotu, 26.01.2013. godine u gradskoj Areni u Zenici sa početkom u 17:00 sati. Ulaz 2 KM.

 

tekst i foto E.Imamović za Zenica blog


240120131685