Printaj ovu stranu
četvrtak, 24 Januar 2013 13:15

Press: OKK Čelik

 

Danas je, u prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je  naredna utakmica  14. kola  A-1 košarkaške lige BiH, sezona 2012/2013, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Donji Vakuf. Prisutnim novinarima obratili su se: Ahmed Muminović, pomoćni trener, te košarkaši Arijan Radan i Adem Pezer. 


Ahmed Muminović, pomoćni trener, osvrnuo se na prošlu utakmicu i neplaniran poraz u Hadžićima od ekipe Bošnjak. Ističe da su podbacili neki ključni igrači, što je bio jedan od uzroka ovog poraza. U utakmici protiv Donjeg Vakufa, koja je, inaće, "fenjeraš" na tabeli, očekuje samo pobjedu i poboljšanje u igri cijele ekipe. Ekipa je kompletna, kao u zadnjem kolu, s tim da i povrijeđeni Eldar Merdanović počinje sa laganim treninzima. Za povrijeđenog Davuda Mehtića kaže da je, vjerovatno, "izgubljen" do kraja sezone.

 

Košarkaš Arijan Radan, koji je doveden u drugoj polusezoni, ističe neočekivan poraz u Hadžićima i nešto slabiju igru pojedinih ključnih igrača, pa je on, kao plejmejker, preuzimao ulogu šutera u ovoj utakmici. U utakmici protiv Donjeg Vakufa očekuje pobjedu, koja ne bi trebala doći u pitanje.

Povratnik u ekipu Čelika, nakon odsustva cijelu polusezonu, centar Adem Pezer, ističe da se zaželio igre i obećava dobru igru, borbenost i pobjedu protiv autsajdera iz Donjeg Vakufa.

 

Utakmica Čelik – Donji Vakuf je na rasporedu u subotu, 26.01.2013.godine u gradskoj Areni u Zenici, sa početkom u 19:30 sati. 

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u nedjelju u gradsku ARENU i da podrže košarkaše OKK "Čelik" u ovoj utakmici u borbi za četvrto mjesto i učešće u završnici prvenstva.

 

Evo svih parova 14. kola: 

ZENICA: OKK Čelik – Donji Vakuf,

SREBRENIK: Gradina – Brčko Distrikt, 

TUZLA: OKK Sloboda – Orlovik, 

ILIDŽA: Play Off – Student, 

SARAJEVO: Spars – Limometal, 

MOSTAR: Spars – Bošnjak. 

 

tekst i foto: E.Imamović za Zenicablog

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)