28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 12 Januar 2013 20:35

Prozivka u RK Čelik 15.01.

Uprava Rukometnog kluba ,,Čelik'' je za utorak, 15. januara, u 11.00 sati zakazala prozivku igrača pred nastavak prvenstva. Iako prelazni rok za igrače Premijer lige BiH traje do 15. januara, još se tačno ne zna ko odlazi, i ko (i da li) dolazi u RK ,,Čelik''.  Zna se da su tokom i na kraju prvenstva iz ,,Čelika'' otišli golman Adnan Šabanović (Atletico Madrid), te Andreas Dominiković (Turska). Zahtjev za  ispisnicu je zatražio još  i bek Goran Šarenac, a  Adnanu Begagiću je odobreno da se u narednoj polusezoni ,,kali'' u federalnom ligašu RK ,,Vitezu''.

 

 

- Nismo još završili posao oko dovodjenja novih  igrača. Naš stav je jasan: ,,Čelik'' neće kao nekad dovoditi po desetinu igrača, već može dovesti najviše onoliko koliko ode iz Kluba. To znači da ćemo vjerovatno angažovati dva do četiri nova igrača, odnosno vjerovatnije dva: treba nam jedan golman (umje-sto Šabanović) i jedan bek (umjesto Dominikovića). Da li ćemo i to realzivati zavisi i od mnogih drugih faktora – izjavio je za Zenicablog Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik''. 


Znači, prozivka ekipe Rukometnog kluba ,,Čelik'', vjerovatno u mnogo slabijem sastavu od jeseni dočekuje nastvak prvenstva u proljetnom dijelu prvenstva Premijer lige, ali sa istim ambicijama – plasman za Ligu šampiona države, odžaće se 15. januara u 11.00 sati.