28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 09 Januar 2013 05:28

Bh.juniori nastupaju u Zenici

 

Muška juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Gračanici u sklopu treće faze priprema za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje će u drugoj polovini jula biti održano u našoj zemlji.  Tokom petodnevnih priprema bh. juniori će u Gračanici učestvovati na turniru 12. i 13. januara.  SP se igrati od 14. do 28. jula u Sarajevu, Banjoj Luci, Zenici i Ljubuškom.  Učestvovat će 24 najbolje selekcije mladih igrača u dobi do 21 godine.  

 

Nakon završetka kvalifikacija, koje su odigrane proteklog vikenda, pozanto je svih 12 ekipa učesnika SP-a iz evropske zone. Na SP-u će učestvovati BiH kao domaćin,  evropski prvak Španija, viceprvak Hrvatska, te Slovenija, Holandija, Švedska, Mađarska, Danska, Njemačka, Francuska, Švicarska i Rusija.  Na SP-u će još nastupiti po četiri ekipe iz Afrike i Azije, te po dva predstavnika iz Okeanije, Južne i Sjeverne Amerike.  Žrijeb grupa  bit će obavljen krajem aprila u sjedištu IHF-a u Baselu ili Sarajevu, a ekipe će biti svrstane u četiri grupe s po šest reprezentacija. Bh. juniori će igrati u Sarajevu ili Zenici. 

 

Spisak reprezentativaca BiH pozvanih na pripreme u Gračanici: Damjan Šarić, Petar Trišić, Enes Sirćo, Haso Ćosić, Ivan Miličević, Josip Ereš, Muhamed Zulfić, Anes Bečić, Ivan Milas, Tarik Kasumović, Nemanja Bezbradica, Josip Perić, Stefan Janković, Said Ajkunić, Dejan Malinović, Petar Bubalo, Elmir Građan i Damir Halilković.