19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 17 Decembar 2012 20:28

Džudo klub Policajac Zenica

Judo klub „Policajac“ Zenica je protekli vikend proveo u susjednom Kaknju i još jednom osvijetlio ime našeg grada i kluba. U Kakanj su u subotu 15.12. krenuli šest naših boraca i osvojili su šest medalja, što je sjajan uvod za naredni vikend koji ćemo provesti u još jednom susjednom gradu, Vitezu, te i tamo pokušati napraviti dobar rezultat i vratiti se u našu Zenicu sa osmijehom i priznanjima.

 

Naredni dan, u nedjelju, smo ponovo posjetili Kakanj i uveličali manifestacju „Noć borilačkih vještina“ te široj javnosti predstavili naš sport i demonstrirali kako izgledaju borbe u džudou. Na ovaj put su krenula tri naša takmičara. U subotu na takmičarskom džudo turniru u organizaciji Džudo kluba „Kakanj“ naši takmičari su ponovo pokazali i da se sa vrlo malo sredstava može postići značajan rezultati i ono što je važnije pokazati i dokazati svima da se isplati trenirati, da je sport odličan način za ispunjavanje slobodnog vremena na vrlo koristan način.

 

Ono što su još naši takmičari ostvarili ovim uspjehom jeste zadovoljstvo, osmijeh i ponos trenera i roditelja, a to je ono što ne možete kupiti nijednom valutom.  Treneri, Amir Kofrc, Neldin Trako i Aldin Alić su istakli veliko zadovoljstvo ovim rezultatima, te najavili veliku borbu i u Vitezu kako bi ovu takmičarsku sezonu završili što uspješnije, te poslije kratkog odmora odmah se počeli pripremati za narednu, kada očekujemo još bolje rezultate i još više osmijeha i ponosa. Ovim putem još jednom čestitamo svim našim takmičarima i pozivamo sve one koji su zainteresovani da nam se pridruže na treninzima i učine nešto dobro za sebe. Više o nama možete pronaći na našoj facebook stranici www.facebook.com/jkpolicajac.zenica 

 

Medalje su osvojili:

- Hamza Ahmetspahić – zlato

- Imad Ahmetspahić – srebro

- Alem Raković – srebro

- Armin Suljić – srebro

- Muamer Šabić – srebro

- Emir Čolić – bronza

 

Sportski pozdrav! Judo klub Policajac