Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 17 Decembar 2012 20:20

Zeničanke poražene od B.Luke

 

U KSC „Vogošća“ završen je prvi klupski futsal turnir za žene, koji je organizovao NS/FS BiH. Pobjednice turnira su igračice ekipe SFK 2000 nakon što su u finalnom dvoboju porazile ŽFK Banja Luka rezultatom 8:1.  U susretu za treće mjesto ekipa Mladosti iz Nević Polja savladala je Gradinu iz Srebrenika rezultatom 4:2.  U prvoj utakmici turnira ekipa SFK 2000 je nadigrala Leotar iz Trebinja rezultatom 10:1. U drugom susretu igrale su Mladost Nević Polje i Mladost Poljavnice. Tim iz Nević Polja je slavio sa 10:1 U trećoj utakmici Banja Luka je porazila Čelik iz Zenice rezultatom 3:1. Čelik je poveo 1:0 golom Admire Fetić, da bi Banjalučanke izjednačile nakon auto-gola Monike Pamper. Pogodak za 2:1 djelo je Jelene Koprene, a konačnih 3:1 postavila je Marija Aleksić.

 

Nakon ove utakmice, na Facebook stranici ŽNK Čelik su zabilježili slijedeće: Na FUTSAL turniru najbolja odigrana utakmica je između ekipa ŽFK BANJA LUKA - ŽNK ČELIK-ZENICA. Iako su Zeničanke poražene rezultatom 3 : 1 , ekipa ČELIKA u zadnje dvije minute igre primile su dva gola sa igračicom manje na terenu.. Igračica ove utakmice je bila iz ekipe ČELIKA broj 7 Monika Pemper kao i golmanica Begić Arnela koje su primale najjaće aplauze ikada viđene na jednom ženskom turniru i svakako ostatak ekipe nije zakazao..

 

Navedenu utakmicu sa tribina je posmatrao i bivši nogometni reprezentativac BiH Vedin Musić, koji je kako kaže, prvi put gledao ženski nogomet i zadivio se kvalitetu ženskog nogometa. U četvrtom susretu igrali su Radnik Bumerang Bijeljina i Gradina Srebrenik, a rezultat je glasio 1:3.

 

POLUFINALE

Igračice SFK 2000 plasirale su se u finale nakon pobjede nad ekipom Mladost Nević Polje rezultatom 4:0. 

U drugom polufinalnom susretu ŽFK Banja Luka je bila bolja od Gradine iz Srebrenika. Banjalučanke su slavile sa 1:0

NAGRADE

Nakon finalnog susreta uslijedilo je zatvaranje turnira i proglašenje pobjednika. Nagrade ekipama SFK 2000 (za osvojeno I mjesto), ŽFK Banja Luka (II mjesto) i Mladost Nević Polje (III mjesto) uručio je generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković. Najbolji strijelac turnira bila je Amela Fetahović iz SFK 2000 sa 7 golova, a nagradu joj je uručio selektor ženske „U-17“ reprezentacije Ilija Lučić. Za najboljeg golmana na turniru proglašena je Tamara Škorić iz ŽFK Banja Luka, a nagrada joj je uručena od selektora ženske „U-19“ reprezentacije Momčila Stanića. Najbolja igračica turnira je Alisa Spahić iz SFK 2000 kojoj je nagradu za ovaj uspjeh uručila selektorka ženske „A“ reprezentacije Samira Hurem.

Nagradu za „fair play“ odnjela je ekipa Leotar-tex iz Trebinja, a uručio ju je Miroslav Lazić, član Komiteta za omladinski i ženski nogomet/fudbal.

 

E. Imamović za Zenicablog (Izvor: N/FSBiH)

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)