29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Decembar 2012 22:48

Foto galerija: 2.godine KK Kumite

Danas je u sportskoj sali Prve gimnazije Zenica održano drugo klupsko prvenstvo Karate kluba "Kumite" iz Zenice. Ovo takmičenje je održano povodom obilježavanja dvije godine postojanja našeg kluba, ali i povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta u Zenici. Pored takmičara kluba domaćina, na ovom takmičenju učestvovali su i takmičari:

 

Karate kluba Vareš iz Vareša
Karate kluba Rei iz Zenice
Karate kluba Nico iz Zenice i
Karate kluba Gard iz Zenice

 

Sama manifestacija nije održana kao klasično natjecanje u karateu, već kao jedna lijepa i zabavna prezentacija tradicionalnog karatea koji su demonstrirali pristuni takmičari za što su svi prikladno nagrađeni. Prije početka takmičenja uručeno je javno priznanje našim dvijema takmičarkama Nudžejmi Ismić i Naidi Huseinspahić, koje su u sklopu Reprezentacije BiH na zadnjem Svjetskom prvenstvu u tradicionalnom karateu ostvarile do sada najveće rezultate za naš klub osvojivši drugo i treće mjesto u disciplini djevojčice 6-7 godina, Kihon Ippon Kumite.

 

Takođe, uručene su i zahvalnice svim pojednicima, firmama, institucijama, novinarima i medijskim kućama koje su u protekloj godini značajno pomogli rad Karate kluba „Kumite“:
Općina Zenica
Outline doo Sarajevo, g. Alen Hondo
Vodovod i kanalizacija Zenica
g. Salih Beganović
Zenicatrans prijevoz putnika Zenica
Sektor Security, poslovnica Zenica, direktor g. Ramiz Bećirhodžić
g. Amir Ismić
g. Omer Čamdžić
g. i gđa. Amer i Aida Husaković
Alba doo Zenica
Telekabel Zenica
Europart Zenica
Bosna Vet Zenica
Samostalna radnja Orijent Zenica
Pansion „West-side“ Zenica, direktor g. Albin Sendić
Javna ustanova „Predškolski odgoj i obrazovanje“ Zenica
Prva gimnazija Zenica
zenički web portal „Zenicablog“ i g. Adnan Džonlić
g. Adem Mecavica, web portal „7dana.info“
g. Mirza Dajić
„Naša riječ“ Zenica


I ovom prilikom se svim našim prijateljima od srca zahvaljujemo, jer zaista bez njih ne bi bili uspješni koliko smo danas.
Takmičenje je proteklo u jednoj lijepoj i ugodnoj atmosferi gdje su prisutni gosti imali priliku uživati u nastupima svojih najmilijih koji su svojim kućama ponijeli sigurno samo lijepe utiske, medalje, diplome, druženja, nova sportska iskustva...

 

U narednom periodu Karate klub "Kumite" nastavlja sa svojim aktivnostima priprema takmičara za narednu takmičarsku sezonu, kao i sa pripremama za Europsko prvenstvo koje se u proljeće 2013.g. održava u Češkoj, gdje ćemo se svakako portuditi pronaći finansijska sredstva i doći do novih europskih medalja. I ovaj put apelujemo na prijatelje sporta da finansijski podrže naše talente kako bi bar sportskim rezultatima razbili ovo sivilo koje nas sve više okružuje.

 

Za Upravu KK Kumite
Dipl. Mng IT Elvir Huseinspahić

 

Pogledajte foto galeriju sa današnjeg takmičenja - klikni ovdje