19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 23 Novembar 2012 08:49

Sutra OKK Čelik-Play Off u Areni

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je analiza proteklih kola prvenstva i naredna utakmica 7. kola A-1 košarkaške lige, sezona 2012/2013, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Play Off sa Ilidže-Sarajevo. Prisutnim novinarima obratili su se: Nedžad Hodžić, sportski direktor kluba, Haris Jahić, trener i Ernad Dizdar, mladi košarkaš Čelika.


Direktor Hodžić je napravio kratku analizu proteklih kola takmičenja, koju su najavili i posebno zadnju utakmicu iz šestog kola i poraz u Sarajevu sa 97:70 od ekipe Spars. Ovo je drugi poraz ekipe Čelika u dosadašnjem dijelu prvenstva. Poraz u Sarajevu ocijenjen je kao katastrofalan, a na toj utakmici su, donekle, zadovoljili mladi Dizdar i Suljić. Spars je pokazao kvalitet, a Čelik je podbacio.

 

Nakon petog kola najavili su neke promjene u ekipi, popuniti tim i izvršite neke igračke promjene, jer kroz ovu takmičarsku sezonu prave okosnicu tima za narednu sezonu. U planu je dovođenje dva nova igrača, a nekima se treba zahvaliti, koji nisu zadovoljili. Plan OKK Čelik je plasman među prva četiri tima u ligi. Trener Jahić je, takođe, priznao da je poraz od Sparsa bio katastrofalan i da je većina igrača podbacila. Napravljena je video analiza poraza u Sarajevu i ukazano na greške pojedinaca na toj utakmici. 

 

"Treba se pripremiti za subotnju utakmicu i za vrlodobru ekipu Play Offa, koja ima samo jedan poraz u prvenstvu (od tuzlanskog Studenta 89:75 u gostima). Gosti imaju dosta visoke igrače i to je hendikep za nas. Od ranije je, iz zdravstvenih razloga, odsutan centar ekipe, Adem Pezer, a trenutno nisu u punom intenzitetu treninga Begagić, Suljić i još neki igrači sa manjim povredama. Begagić je, čak, upitan za nastup u subotnjoj utakmici". Iz poraza u Sarajevu, Jahić smatra da su izvukli pouku, ali da su dobro pripremljeni i da će i u ovoj utakmici dati maksimum. "Treba igrati svoju igru do nove pobjede i idemo dalje". 

 

Mlađahni igrač ekipe OKK "Čelik", Ernad Dizdar, obećao je igru na nivou, borbenost u utakmici sa ekipom Play Offa i da će pružiti svoj maksimum, te da očekuje pobjedu u ovoj utakmici.

 

Evo sastava Čelika i Play Offa u zadnjim utakmicama:

ČELIK: N. Anđelić 7, A. Merdanović , E. Merdanović 14, D. Mehtić 6, A. Dedić 2, D. Begagić 9, D. Kolak, Dž. Curanović 2, E. Dizdar 8, E.
Durmić 6, E. Suljić 16,. (Trener: Haris Jahić).

PLAY OFF: V. Pehilj , M. Velić , N. Salčin 12, S. Vizmeg , H. Delalić , K. Kurtagić 3, A. Dovadžija 16, O. Bravo 15, E. Galijatović , E. Tarčin 13, K. Kalamujić 15,. (Trener: Admir Prašović).

 

Utakmica je na rasporedu u subotu, 24.11.2012.godine u gradskoj Areni u Zenici sa početkom u 20:00 sati.

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u nedjelju u gradsku ARENU i da podrže košarkaše OKK "Čelik" u ovoj utakmici.

 

Evo svih parova sedmog kola (24./25.11.2012.):
Čelik – Play Off
Spars (Mostar) – Spars (Sarajevo)
Student – Gradina
Limometal – Orlovik
Bošnjak – Brčko Distrikt
Donji Vakuf – Sloboda

 

E.Imamović za Zenicablog