28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 23 Novembar 2012 06:13

Jagodić uoči meča sa Olimpicom

Nogometaši Čelika nisu uspjeli u srijedu proći Široki Brijeg i prezimiti u Kupu Bosne i Hercegovine...Razočarenje publike, trenera, igrača i ostalih koji vole crno-crvenu boju nakon utakmice bilo je ogromno. Nedostatak sreće, te penali koji su uvijek lutrija doveli su do toga da klubu s Bilinog polja jedino ostaje takmičenje u prvenstvu kako bi eventualno pokušali izaći u Evropu što je Uprava kluba i najavila prije početka sezone. Ne pobjede li izabranici trenera Vlade Jagodića sarajevski Olimpic u subotu na Bilinom polju biće to još jedna sezona za zaborav. Trener Zeničana ne želi razmišljati o drugom rezultatu osim pobjede.

 

"Nismo još zaboravili utakmicu protiv Širokog, ali takav je nogomet i život ide dalje, samo se nadam da ćemo u narednom periodu imati malo više sreće jer nam od početka sezone sigurno nije saveznik. Kada je u pitanju naredni protivnik, ekipa koja je izuzetno kvalitetna, imaju dobrog trenera i sigurno veći fond igrača nego Čelik, a povrh svega igraju izuzetno dobro u gostima. Mi smo u nizu od osam utakmica bez poraza i namjeravamo polusezonu završiti pobjedom i ništa drugo ne dolazi u obzir", kaže Jagodić.

Određenih promjena biće u igračkom kadru...

 

"Ko god bude igrao očekujem da pruži maksimum jer nam je ovo veoma važna utakmica. Sigurno je da zbog kartona neće igrati Maletić, dok se nakon povrede vraća lijevi bek Vlado Marković, te Kenan Horić nakon odrađene pauze zbog crvenog kartona. Brković je ranije izgubljen do kraja sezone, te Smriko koji je isto povrijeđen, dok su ostali igrači u konkurenciji za sastav. Sa tri boda protiv Olimpica mi ćemo uhvatiti priključak za timovima iz vrha tabele. Na proljeće imamo mnogo bolji raspored i moći ćemo se nadati nečemu, ali otom potom... Moramo pobjediti kako bi se od navijača oprostili dostojno sigurno da su oni naš najbolji igrač ove sezone", istakao je trener Čelika.

 

Vjerovatni sastav: Nurković, Huseinspahić, Jusić, Čović, Marković, Horić, Bajraktarević, Travančić, Barać, Kajkut i Mešanović.

 

Autor: Dino Kurbegović/SC Sport