29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 19 Novembar 2012 06:00

Zeničani na vaterpolo turniru

Na Olimpijskom bazenu Otoka u protekla dva dana održan je Prvi Federalni kup u vaterpolu za kadete. Ovo je bilo treće takmičenje u vaterpolu na nivou Federacije BiH, ali prvo za kadete i prvo koje se igralo u Sarajevu.Na takmičenju su učestvovale sarajevske ekipe Akademija B, Orka, Torpedo i Sarajevo te Jadran iz Neuma i Čelik iz Zenice.

U finalu je Akademija B savladala Jadran sa 12:3 (5:0, 3:0, 2:2, 2:1).

Iako se očekivalo da finalna utakmica ponudi rezultatsku neizvjesnost, do toga ipak nije došlo jer su igrači Akademije B od početka krenuli ofanzivno i već u prvoj četvrtini došli do velike prednosti.

Najbolji pojedinac u redovima pobjednika bio je Mehmedalija Đipa sa četiri pogotka.

U utakmici za treće mjesto sastali su se Torpedo i Sarajevo. Bila je to najzanimljivija i rezultatski neizvjesna utakmica do samog kraja. Regularni tok utakmice je završio rezultatom 4:4, nakon čega se pristupilo izvođenju petaraca. Igrači Torpeda su bili precizniji i slavili ukupnim rezultatom 8:7.

Pehar za Fair play dobila je Orka.

Ukupan poredak na kraju takmičenja: 1. Akademija B, 2. Jadran, 3. Torpedo, 4. Sarajevo, 5. Orka, 6. Čelik.

Najboljim pojedincima proglašeni su: Dario Stjepanović (Akademija B) - najbolji igrač, Dino Lukovac (GKVS Sarajevo) - najbolji strijelac, Milan Kozlina (Akademija B) - najbolji golman.

Organizatori takmičenja bili su JP "Olimpijski bazen Otoka" i Plivačka vaterpolo Akademija B, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.