17 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 17 Novembar 2012 11:00

Izvještaj: Prijedor-Čelik 25:33

Rukometaši Čelika večeras su u Prijedoru savladali domaćine rezultatom 33-25, poluvrijeme 19-12 za Zeničane, saznaje Zenicablog. Zeničani su u Prijedoru, pred oko 500 gledalaca, odigrali sjajnu utakmicu protiv domaćeg ,,Prijedora''. 

 

U ekipi ,,Čelika'' su briljirale dvije dojučerašnje rezerve (Golman Dragan Starčević koji je zauzeo mjesto između stativa umjesto Adnana Šabanovića, koji je pak uspješno debitovao na golu jedne od najbojih svjetskih rukometnih ekipa – Atletico Madrida, a mladi osamnaestogodišnji Haso Ćosić je sjajno odigrao svih 60 minuta umjesto povrijeđenog Milana Duvnjaka). Starčević je imao čak 25 odbrana, a Ćosić je zabio 6 golova. 

- Bila je to jedna dobra, prava prvenstvena utakmica, u kojoj je moja ekipa vodila od prvog do do posljednje minute igre. Imali smo dobru odbranu, brze kontre, golove sa krila, sve ono što inače karakteriše našu igru. Uz to, ovu pobjedu smo poklonili našem kapitenu Aldinu Begagiću, koji je pobjedom proslavio svoj rođendan – kaže za Zenicablog trener ,,Čelika'' Miki Filipović.

 

Pored briljantnih Dragana Starčevića i Hase Ćosića, svoju uobičajenu ,,kvotu'' golova dao je i standardni Davor Kadić, a pohvale pripadaju i svim ostalim igračima koji su ulazili u igru: Andreasu Domiikoviću, Eduardu Martiću, Mirzi Dervenčiću, Elvisu Brkiću, Aldinu Begagiću, Edvinu Begoviću, Milanu Ivančevu i svima drugima. Pored standardne postavke ,,Čelika'', trener Flipović je dao šansu i drugog dvojici golmana - Jasminu Beganoviću i Kemalu Vidimlić, zatim, Amaru Kobilici i Adnanu Begagiću.

 

Na žalost, pored Milana Duvnjaka, koji je zbog povrede i na ovoj utakmici ,,presjedio'' na klupi - desila se i nova povreda, ovoga puta odličnog Gorana Šarenca. Igrač ,,,Prijedora'' Jovica Radaković, koji je prije četiri godine teško povrijedio koljeno ,,Čelikovca'' Gorana Šarenca, ponovo je Šarencu, ,,zadao''  težu povredu koljena, tako da je Šarenac već nakon pet-šest minuta u Prijedoru morao napustiti igru. To je velika šteta kada se zna da je Šarenac ponajbolji odbrambeni igrač i ,,komandant'' Čelikove odbrane.

 

Interesantno je istaći da je ,,Čelik'' čak 16 golova postigao sa krila (Kadić 10, Ćosić 6 i Begović 2 gola).

 

- S ova tri boda mi smo ostali na dugom mjestu, sa bodom manje od prvoplasiranog RK Goražda. Naredne sedmice mi igramo kod kuće sa RK ,,Derventom'', a ,,Goražde'' gostuje kod Gradačca, tako da je realno očekivati da nakon tih utakmica (naša pobjeda i poraz Goražda da će doći do smjene na prvoj poziiji na tabeli Premijer lige, odnosno da ćemo mi preuzeti čelnu poziciju. Zato pozivamo sve ljubitelje sporta u Zenici da u petak,
23. novembra prisustvuju ,,uživo'' našoj promociji, odnosno prelasku na prvu poziciju na tabeli – kaže uvijek optimistički raspoložen Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''.

 

RK ,,ČELIK'': Beganović (1 odbrana), Dervenčić (2), Dominiković (4), Ćosić (6), Martić (1), Brkić (2), Kadić (10), Begović (2), Ivančev (2), Vidimlić, Aldin Begagić (3), Adnan Begagić (1), Starčević (25 odbrana), Koblica, Šarenac, Duvnjak. Trener: Miki Filipović.

 

Sudije: Žarko Hrstić i Mario Primorac (Mostar). Isključenja: obje ekipe po 4 minuta. Penali: 7 za ,,Prijedor'' (6 golova), a 3 za ,,Čelik'' (2 gola).

 

Ostali rezultati: 

Goražde - Konjuh 25:18
Zrinjski - Kakanj 31:24
Čapljina - Leotar 28:21