20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 15 Novembar 2012 11:19

KŽK Čelik putuje u Mađarsku

U prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana je konferencija za medije. Povod za press je protekla utakmica iz osmog kola u Zenici protiv ekipe Radivoj Korać i predstojeća utakmica i derbi 9.kola Regionalne Adriatika MŽRKL lige, sezona 2012/2013, u kojoj KŽK Čelik ide u goste mađarskoj ekipi Peac-Pecs (Pečuj). Prisutnim novinarima obratio se trener KŽK Čelik, Eldar Durmić.

 

Trener Durmić se osvrnuo na prošlu utakmicu i pobjedu nad ekipom Radivoj Korać u zeničkoj Areni. Istakao je sasvim zasluženu pobjedu i odličnu igru i borbenost svih igračica Čelika u ovoj utakmici, a naročito Alme Kovačević, koja je svojim ulaskom pokrenula ekipu iz -15 do +16 poena.

 

Što se tiče naredne utakmice sa Pečujom u Mađarskoj, Durmić je rekao da ne smiju dozvoliti da protivnik stekne neku veću prednost, kao Radivoj Korać u prošloj utakmici u Zenici i da se onda "čupaju", jer to Mađarice, sigurno, ne bi dozvolile. Trener Pečuja, Željko Đokić, vodi ovu ekipu sedam godina i ima veliko iskustvo sa ovom ekipom. Inaće, ekipa Pečuja ima skor od 6 pobjeda i 2 poraza (Radivoj Korać i Partizan) i zauzima treće mjesto na tabeli Regionalne lige, sa 14 bodova.

 

Durmić je rekao da u Pečuju idu na pobjedu. Očekivao je da će ekipa Mladog Krajišnika, u prošlom kolu u Banja Luci, pobjediti ekipu Pečuja, ali je Pečuj u finišu utakmice slomio otpor Mladog Krajišnika za konačnih 66:72. Utakmica Pečuj - Čelik se igra u Mađarskoj, u subotu, 17.novembra 2012.godine početkom u 18:00 sati.

E.Imamović za Zenicablog