29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Novembar 2012 08:10

BIH (U21) danas na Bilinom

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Zenici na stadionu ''Bilino Polje'' odigrati prijateljski susret sa selekcijom Poljske. Selektor bh. tima Vlado Jagodić imat će u opticaju za taj susret novu generaciju reprezentativaca, koji će se kroz narednih sedam mjeseci boriti za svoje mjesto u timu. Jagodić je na konferenciji za medije naglasio da će u tom periodu odigrati šest do sedam kontrolnih susreta, na kojima će sagledati i odlučiti koji igrači će predstavljati BiH u narednim kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.

 

''Za razliku od prošlih kvalifikacija, sada imamo vremena da se uigramo i odlučimo šta je najbolje za ekipu. Stvaramo podlogu za dalji rad i vođeni iskustvom iz prošlih kvalifikacija pokušat ćemo ostvariti još bolji rezultat. Moj lični cilj je plasman na neko od velikih takmičenja'', izjavio je Jagodić. 

 

Selektor BiH je izjavio da želi dati priliku igračima iz Premijer lige BiH, ali i onima koji igraju u inozemstvu, te da će u njegovom timu uvijek biti mjesta za igrače koji se dokažu.

Kapiten mlade reprezentacije Srđan Grahovac smatra da ova generacija igrača nošena prethodnim iskustvima može postići mnogo.

 

''Imao sam sreće da igram u prošlim kvalifikacijama i moram istaći da su naša očekivanja velika. Čast mi je što sam postao kapiten tima i pokušat ću opravdati selektorovo povjerenje'', kazao je Grahovac.

Susret BiH - Poljska na rasporedu je danas u 15.30 sati na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici.