19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 07 Novembar 2012 18:31

Široki-Čelik 1:1 (Kup BIH)

Nogometaši Širokog Brijega i Čelika u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH odigrali su bez pobjednika. Završilo je 1:1, s čime svakako mogu biti zadovoljniji u zeničkom premijerligašu, koji su ostvarili cilj. Čelik se nalazi pred polufinalom. 


Širokobriježani su dobro otvorili meč, baš kako su i priželjkivali, jer su postigli pogodak u ranoj fazi utakmice. Igrala se 10.minuta kada je Bertoša ubacio u kazneni prostor, najviši u skoku je bio Wagner, čiji udarac nakratko brani Nurković, no lopta je ipak uspjela da završi iza njegovih leđa, mada se ne može sa sigurnošću reći da li je lopta cijelim obimom prešla gol liniju, mada se činilo da jeste.

 

U 18. minuti najbolja prilika za Čelik. Saša Kajkut se odlično otvorio, prevario jednog igrača Širokog, no u odustnom trenutku, dao je dug for, a lopta je završila u rukama Bilobrka. Tri minuta kasnije pokušava Travančić, ali njegov šut završava pored gola. U 28.minuti je Vedran Ješe spasio siguran pogodak, nakon što je izbacio loptu ispred Mešanovića koji se nalazio na petercu Širokog. U 43.minuti Dino Ćorić se lijepo odlobodio svog čuvara, u padu gurnuo loptu do Wagnera, a ovaj snažno šutirao - no i Nurković se istakao na svom golu.

 

U nastavku puno slabiji tempo i gotovo bez šansi. Igralo se uglavnom na sredini terenu, domaći su uspješno čuvali vodstvo s kojim su očito bili zadovoljni, dok Zeničani nisu imali snage da dođu do željenog pogotka. U 68.minuti je pokušao Zlomislić, ali je Nurković bio na mjestu. U narednom napadu uzvraćaju gosti, ali udarac Baraća završava samo u spoljnjem dijelu mreže. U 77.minuti Čelik je tražio penal. Čović je šutirao glavom, lopta je prema tvrdnjama gostiju pohodila nekoga u ruku, ali Pilav ništa nije svirao. U 81.minuti Zlomislić slabo šutira preko gola. U 83.minuti Čelik dolazi do željenog gola. Na jedan centaršut sjajno reaguje Čović, a gol potvrđuje Saša Kajkut. Zanimljivo je da su samo nekoliko minuta prije gola, popularni Robijaši morali napustiti Pecaru, pa i nisu vidjeli pogodak.

 

Široki Brijeg – Čelik 1:1

Stadion Pecara. Gledalaca: 1.000. Sudija: Elmir Pilav. Strijelci: 1:0 Wagner (10), 1:1 - Kajkut (83). Žuti kartoni: Zlomislić, Serdarušić, Džidić (Široki Brijeg), Dedić, Horić (Čelik).

Široki: Bilobrk, Džidić, Bertoša, Ljubić, Ješe, Šilić (od 81. Roskam), Wagner, Ćorić (od 89. Ivanković), Serdarušić, Zlomislić, Berišić (od 51. Kordić). Trener: Slaven Musa.
Čelik: Nurković, Čović, Maletić, Horić, Mešanović (od 88. Nesterović), Kajkut, Jusić, Brković, Travančić (od 46. Bajraktarević), Dedić (od 82. Božičić), Barać. Trener: Vlado Jagodić.

 

sc.sport.ba

 

Rezultati prvih susreta četvrtfinala:

- utorak:
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 3:2

- srijeda:
Sarajevo: Olimpic - Željezničar 0:1
Gabela: GOŠK - Sloga (Doboj) 1:2
Široki Brijeg: Široki Brijeg - Čelik 1:1

Uzvratni susreti na rasporedu su 21. novembra.