20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 04 Novembar 2012 22:58

Kup: Široki-Čelik i revanš na BHT

Kako saznaje naš portal utakmica na Pecari u srijedu od 16.30 minuta, te uzvrat na Bilinom polju za 14 dana biće direktno prenošeni na državnoj televiziji BHT-u što će sigurno biti dodatni motiv i za igrače, tako da se očekuju dvije izuzetno kvalitetne i efikasne utakmice.. 

 

U srijedu nas očekuju prve utakmice završnice u okviru najmasovnijeg nogometnog takmičenja u našoj zemlji. Jedan od najinteresantnijih duela je svakako između Širokog Brijega i zeničkog Čelika. Široki je u posljednje dvije sezone igrao polufinale(2010. godine) i finale prošle sezone gdje su poraženi od Željezničara, dok su Zeničani izgubili od Željezničara finale (2010. godine), te prošle sezone četvrtfinale, gdje su također izgubili od Željezničara.

 

Čelik i Široki su već igrali u okviru utakmice četvrtog kola Premijer lige, kada su crno-crveni na Kamberovića polju savladali Široki (2:1) golovima Jasmina Mešanovića.

 

Sigurno klub koji izađe kao pobjednik iz ovog duela će biti jedan od glavnih favorita da osvoji trofej u ovom takmičenju.Nema sumnje da nas čekaju interesantne utakmice, a nadamo se i korektno navijanje, te dobro ispunjene tribine na obje utakmice.

 

sport.centar