25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 01 Novembar 2012 18:20

NK Čelik uoči dva gostovanja

Dvije pobjede i remi u posljednje tri utakmice donijele su malo radosti u tim s Bilinog polja pred naredne utakmice... Nogometaše Čelika u nedjelju i srijedu očekuju dva teška gostovanja, prvo u okviru BH Telecom Premijer lige gdje gostuju GOŠK-u, a drugo u okviru Kupa u srijedu na Pecari protiv Širokog. Dvije pobjede i remi u posljednje tri utakmice donijele su malo radosti u tim s Bilinog polja pred naredne utakmice. Drugo uzastopno gostovanje u prvenstvu crno-crvene očekuje u nedjelju od 13.30 sati, na stadionu Podavala protiv domaćeg GOŠK-a. Trener Čelika Vlado Jagodić optimističan je pred narednu utakmicu.

 

"U Gabelu idemo da igramo otvoreno i da pobjedimo. Svjesni smo da nam neće biti lako jer se domaćin bori za opstanak, međutim ako želimo jesen završiti bolje plasirani nego što smo sada, onda moramo donijeti tri gostujuća boda. Neće nas zavarati što je GOŠK u prošlom kolu izgubio ubjedljivo na Peceri, jer su u toj utakmici čuvali igrače za utakmicu protiv nas", kaže Jagodić. Pozitivan rezultat u Gabeli je imperativ uprkos izostanku nekih igrača.

 

"Vlado Marković je povrijeđen i ne trenira, dok Emir Jusić ima tri žuta kartona. Prinuđen sam na improvizaciju, tako da ćemo vjerovatno igrati s pojačanom sredinom, a kako planiramo igrati ofanzivnije, to nam i ne bi trebalo predstavljati problem. Popravili smo igru u polju, ali nam nedostaje koncentracije u posljednjih deset minuta utakmice. Niko nas nije nadigrao ove sezone, a siguran sam da neće ni GOŠK, nadam se da ćemo utakmicu sa Širokom dočekati sa nova tri boda na svom kontu", optimistično će Jagodić. Čelik je u prošloj sezoni odigrao četiri utakmice u okviru prvenstva i Kupa sa ekipom Goška uz omjer od tri pobjede i jedan remi, te se Zeničani nadaju da će nastaviti tradiciju dobrih igara protiv domaćina.

 

Vjerovatni sastav: Nurković, Čović, Maletić, Horić, Brković, Travančić, Nesterović, Bajraktarević, Barać, Mešanović i Kajkut.


Dino K. SC Sport