Printaj ovu stranu
petak, 26 Oktobar 2012 22:13

Čelik poražen u Čapljini

Uokviru šestog kola Premijer rukometne lige BiH,  rukometaši Čelika su gostovali u Čapljini kod istoimene ekipe. Nažalost, doživjeli su drugi poraz, uzastopno, na dva teška gostovanja (Gradačac i sada Čapljina). Čapljinci su pobjedili rezultatom 27:26 (16:15). U narednom, sedmom, kolu Čelik će biti domaćin ekipi Leotara iz Trebinja. 

 

"Rukometaši Dragana Sutona dva puta u mjesec dana na domaćem su parketu svladali jaku ekipu zeničkog Čelika, koja je ovoga puta poražena rezultatom 27:26. U tvrdoj utakmici čapljinski rukometaši dominirali su od samog početka, uz nekoliko kriznih trenutaka koje je koristila ekipa Čelika te tako držala priključak do posljednje minute utakmice, kada je Čapljina pogodila za 27:26 i uspjela održati rezultat do posljednjeg sučevog zvižduka.

 

Od prve minute utakmice obje ekipe ušle su jako čvrtso u igru, uz blagu dominaciju Čapljine, pa se tako na poluvrijeme otišlo sa jednim golom prednosti za domaću ekipu (16:15). U drugom poluvremenu ekipa Zenice uspjeva po prvi puta doći u vodstvo, što Čapljinci jako brzo sustižu, te u posljednjim minutama utakmice postižu gol za 27:26, što je bio i konačan rezultat susreta. Čapljinci su u posljednjih pola minute imali priliku čak dva puta povećati rezultat na 28:26, no odlični golman Čelika oba puta obranio je svoju mrežu, pa je tako završetak utakmice bio zaista neizvjestan, no na radost oko 500 gledatelja domaća ekipa slavila je i u ovom susretu te tako pokazala da pobjeda u Kupu nije bila slučajna. U redovima Čapljine odličnu partiju pružio je Marin Vegar, a sve pohvale zaslužuje i golman Mario Prskalo, koji je dva puta primio snažan udarac u glavu, sve kako bi sačuvao svoju mrežu.

 

''Čelik je stvarno odličan protivnik, do večeras su imali samo jedan poraz, i to vam govori sve o njihovoj kvaliteti. Igrali smo dobro izvukli smo na kraju za nas povoljan rezultat, jest da je samo jedan gol razlike, ali pobjeda je pobjeda. Vidi se da su se za ovu utakmicu spremali bolje nego za Kup utakmicu, no mi smo i večeras bili na visini zadatka. Moji suigrači odigrali su večeras za 10, a a publici se želim od srca zahvaliti na ovakvom odazivu i bodrenju koje nema nijedna ekipa u BiH'', kazao je za portal igrač Čapljine Marin Vegar.

 

Golman Čelika Adnan Šabanović čestitao je Čapljincima na odlično odigranoj utakmici. ''Mislim da smo večeras pokazali puno bolju predstavu nego što je to bilo u Kup utakmici, kada smo uvjerljivo nadigrani od Čapljine, koja je zaista dobra ekipa, i koja je najveće iznenađenje ove sezone. Popravili smo utisak, bolje smo se pripremili, ali eto, Čapljinci su na kraju bili spretniji i sretniji i slavili s tim jednim golom prednosti, iako bi, po mom sudu, najrealnije bilo da je završilo neriješeno. Lijepo je vidjeti punu dvoranu i vidjeti da je rukomet toliko popularan'', rekao je Šabanović".

 

E. Imamović  za Zenicablog (izvor RK Čelik sajt)

Posljednje od

Povezani članci (by tag)