29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 18 Oktobar 2012 22:44

Čelik protiv Bošnjaka

Danas je, u prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je predstojeća utakmica 2. kola A-1 košarkaške lige, sezona 2012/2013, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Bošnjak iz Hadžića. Prisutnim novinarima obratili su se Haris Jahić, trener i Amar Merdanović, mladi košarkaš Čelika. 

 

Trener Jahić se osvrnuo na prošlo kolo u kojem su Čelik (u gostima kod Limometala iz Cazina) i Bošnjak, kod kuće protiv ekipe Donjeg Vakufa, zabilježili visoke pobjede. Na ovoj utakmici je nedostajao centar Adem Pezer zbog zdravstvenih problema, te su u početku utakmice imali malih problema na centarskoj poziciji. U vezi narednog protivnika u gradskoj Areni u Zenici, ekipi Bošnjaka iz Hadžića, trener Hadžić je istakao da u ekipi Bošnjaka ima nekoliko mladih igrača iz juniorskog pogona sarajevske Bosne. Utakmicu će shvatiti sasvim ozbiljno i igrati svoju igru, te opravdati ulogu favorita u ovoj utakmici. I ovu utakmicu će propustiti centar ekipe Adem Pezer, ali se nadaju da će se on uskoro priključiti takmičarskoj ekipi Čelika.

 

Mlađahni igrač ekipe OKK "Čelik", Amar Merdanović, obećao je borbenost u utakmici sa ekipom Bošnjaka i da će potvrditi ulogu favorita, te da očekuje pobjedu u ovoj utakmici.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 21.10.2012.godine u gradskoj Areni u Zenici sa početkom u 19:00 sati. Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u nedjelju u gradsku ARENU i da podrže košarkaše OKK "Čelik" u ovoj utakmici.

 

Evo svih parova drugog kola:
ZENICA: Čelik – Bošnjak (Hadžići)
SREBRENIK: Gradina – Donji Vakuf,
MOSTAR: Spars – Limometal (Cazin),
SARAJEVO: Spars – Student (Tuzla),
ILIDŽA: Play Off – Orlovik (Žepče),
TUZLA: OKK Sloboda – Brčko Distrikt.

 

E.Imamović za Zenicablog