23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 13 Oktobar 2012 15:30

RK Čelik nakon pobjede u Areni

DUVNJAK SE NAMEĆE SELEKTORU MARKOVIĆU - Utakmica četvrtog kola Premijer lige BiH RK ,,Čelik'' – RK Konjuh (Žvinice) igrana u Gradskoj areni Zenica, pred oko 300 gledalaca. Sudije: Dragićević (Doboj) i Kižanec (Banja Luka). Rezultat: 32:23 (16:9) za ,,Čelik''. Sedmerci: 2 (2) za ,,Čelik'', a 5 (3) za ,,Konjuh. Isključenja: ,,Čelik'' 8 minuta, ,,Konjuh'' 6 minuta. ,,ČELIK'': Beganović, Dervenčić (2), Martić (5), Dominiković (6), Ćosić, Brkić, Kadić (4), Šarenac (6), Ivančev (1), Šabanović (18 odbrana), Aldin Begagić (3), Adnan Begagić, Starčević, Kobilica, Begović, Duvnjak (5). Trener: Miki Filipović.  ,,KONJUH'': Kamberović (14 odbrana), Hadžiomerović (4), Husić, Muhić, Pekarić, Memić, Suhonjić (2), Rahimić, Dedić (2), Zildžić (3), Smajić (7), Begić (4), Tufekčić (1), Suljanović. Trener: Emir Junuzović. 

 

U najboljoj ovosezonskoj utakmici rukometaši ,,Čelika'' su ,,srušili'' sjajnu ekipu ,,Konjuha'' iz Živinica i tako i nakon četiri prvenstvena kola zadržali prvu poziciju sa 100 odstotnim učinkom: četiri utakmice – četiri pobjede (dvije utakmice kod kuće, a dvije na gostovanjnima u Kaknju i Sarajevu). Bravo za ,,čeličnu'' ekipu rukometaša ,,Čelika'', koja je već drugu godinu perjanica zeničkog sporta! To su momci koji srce ostavljaju na parketu i fanatičnom borbenošću i znanjem brane prestiž u sportu - ,,Čelikove'' i Zeničke boje!


Odavno u Zenicu nije došla bolja i kvalitetnija ekipa kao što je ekipe RK ,,Konjuh'' iz Živinica, ekipa sa tradicijom dobrih rezultata, koja i ove godine ima visoke aspiracije za čelnu poziciju u Premijer ligi. Ekipa ,,Konjuha'' se u utakmici za rukometne sladokusce i pored toga što je samo jednom u toku utakmice izjednačila rezultat na 7:7 ni jednog sekunda tokom 60 minuta utakmice nije predavala. Nakon 7:7 ,,Čelik'' je napravio seriju od 7 pogodaka, tako da je poluvrijeme završio sa 16:9 u svoju korist, a u drugom poluvremnu ,,Konjuh'' je takođe zaprijetio, ali je najmanju gol razliku uspio smanjiti tek na četiri gola razlike (25:21 za ,,Čelik''). Na kraju ,,Čelik'' je slavio sa devet golova razlike (32:23).
Sve u svemu – bila je to snažna, odlična, jaka, tvrda rukometna predstava u kojoj su se sudarila dva snažna rukometna ,,diva'' možda i dvije ponajbolje ekipe u Premijer ligi - ,,Čelik'' je pokazao karakter u igri i da je ipak bolja ekipa od ,,Konjuha''.


U ,,Čeliku'' su sve linije izvanredno funkcionisale i na terenu jednostavno nije bilo lošeg igrača u crvenim majicama. Ipak, valja istaći da je dvadesetdvogodišnje lijevo krilo ,,Čelika'' Milan Duvnjak, iako je cijelu sedmicu preležao zbog gripe i nije trenirao, a samo dan prije imao je visoku temperaturu od čak blizu 40 stepeni, a koji u kontinuitetu igra odlično, ponovo fenenalno odigrao i ovu utakmicu, nametnuvši se selektoru BiH repre-zentacije Draganu Markoviću za sljedeće okupljanje reprezentativaca i tako (pored golmana Adnana Šabanovića) bude drugi igrač ,,Čelika'' koji bi se našao u sastavu državne rukometne reprezentacije. Odlično su igrali i ostali ,,Čelikovci'', a prije svih Goran Šarenac, koji je pružio dosad najbolju partiju, zatim, standardno odlični bek Edo Martić, te Aldin Begagić i Andreas Dominiković. Posebno ohrabruje što je odbrana ,,Čelika'' vrlo dobro funkcionisala, a rezultat toga je svega 23 primljena gola u toku 60 minuta. Golman Adnan Šabanović je branio na reprezentativnom nivou (17 odbrana i jedan sedmerac), a Dragan Starčević imao je šest odbarana i takođe je odbranio jedan sedmerac.

Trener Miki Filipović je tokom utakmice u igru uvodio i dao šansu čak četrnaestorici od 16 igrača, a dobro vođenje utakmice sa klupe i na vrijeme obavljene rotacije takođe su značajno uticale da ,,Čelik'' u ovoj utakmici ostvari dobar rezultat.  Odlični desni bek ,,Čelika'' Elvis Brkić, nakon povrede protiv ekipe RK ,,,Kaknja'', iako je bio u sastavu i sjedio na klupi – ni ovoga puta nije nastupio (pored trećeg golmana mladog Jasmina Beganovića jedini je igrač koji nije ulazio u igru), jer za ovako teške uta-kmice još uvijek nije ,,fit''. Stručni štab očekuje da bi on mogao zaigrati već u narednom prvenstvenom kolu u Gradačcu. ,,Čelik'' inače u narednih 15 dana ima dva uzastopna gostovanja – najprije naredne subote u Gradaču, a zatim u Čapljini, protv istoimenih klubova.


- Biće to teška gostovanja, ali se mi unaprijed nikome ne predajemo! Borićemo se  maksimalno i pokušati izboriti što bolji rezultat, te kući donijeti makar tri od šest bodova – izjavio je Miki Filipović, trener ,,Čelika''.


SVEČANOST ZA KAPITENA BEGAGIĆA I HASU ĆOSIĆA

Prije početka utakmice u Gradsoj areni je održana mala svečanost gdje je predsjednik ,,Čelika'' Pane Škrbić u ime Uprave, igrača i navijača kapitenu Aldinu Begagiću i mladom Hasi Ćosiću uručio prigodne poklone. Prvom jer je tog dana dobio kćerkicu, a drugom povodom rođendana, jer je navršio 19 godina.