20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 24 Septembar 2012 21:36

Najava: Čelik-Željezničar

Sljedeće kolo narednog vikenda na Bilinom polju donosi jedan od najvećih nogometnih derbija u našoj zemlji. Utakmice Čelika i Željezničara uvijek plijene pažnju velikog broja navijača koji najavljuju uzavrelu atmosferu. Nogometaši Čelika nalaze se u krizi rezultata, tri kola već ne znaju za pobjedu, dok je četa Amara Osima u posljednja dva kola zabilježila poraz od Zrinjskog i remi protiv Radnika na Grbavici. Utakmica izuzetno važna za obje ekipe, a posebno domaćina kojima je ovo posljednja šansa da eventualnom pobjedom uhvate priključak za timovima iz vrha tabele.

 

Budući da će biti prisutan veliki broj navijača s jedne i druge strane, očekuje se veliko obezbjeđenje kako bi proteklo sve u najboljem redu. Igrači će imati i dodatni ugođaj, jer će se utakmica najvjerovatnije odigrati u noćnom terminu od 18:30 minuta, a sutra će biti i zvanična potvrda termina utakmice, te prenosa koji bi trebao biti dostupan za korisnike Moje Tv.

 

Nema sumnje da će u subotu Bilino polje goriti, bez obzira na slabije rezultate Čelika u posljednje vrijeme. Robijaši obećavaju da će dati veliku podršku, kako bi poslije dužeg vremena pobijedili Željezničar, dok i navijači Željezničara popularni Manijaci najavljuju dolazak u velikom.

 

Nadamo se da će utakmica proći u najboljem redu, a gledajući unazad nekoliko godina utakmice Željezničara i Čelika vraćale su vjeru u naš nogomet, počev od organizacija utakmica,atmosfere, navijanja na stadionu do samih aktera na terenu.

 

DINO KURBEGOVIĆ-SC SPORT