19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 13 Septembar 2012 12:15

Jagodić i Kajkut protiv "svojih"

Nakon kiksa u Travniku, Čelik sa velikim optimizmom dočekuje subotnji okršaj protiv Borca na Bilinom polju. Nekadašnji duo Banjalučana, koji su danas u taboru Zeničana, trener Vlado Jagodić i posljednje pojačanje Saša Kajkut vjeruju da Čelik može do nova tri boda s kojim bi ostali u gornjem domu našeg fudbala. Treba reći da su posljednjih sezona Banjalučani mnogo uspješniji. Čelik je u posljednjih sedam mečeva izborio samo jedan remi (0:0). Šest utakmica je otišlo na stranu Borca.

 

„Čelik godinama nije pobijedio Borac. Sam sam kao trener Borca dva puta trijumfovao na Bilinom polju, tako da vjerujem da će se negativna tradicija srušiti i da ću na klupi Čelika po prvi put poraziti Borca. Ova utakmica je veoma bitna za nas, jer poslije poraza od Travnika koji se nije smio desiti nama su imperativ tri boda“, kazao je danas Jagodić, koji očekuje veliku podršku navijača.

 

„Igramo po sistemu toplo hlado i očekujem da u narednim utakmicama napravimo mini seriju koja bi nas dovela do prve tri pozcije na tabeli što nam je i cilj. Nadam se da će u subotu na Bilinom polju biti veliki broj navijača koji će nas podržati, iako smo ih razočarali na Piroti. Susret sa Borcem je, može se reći duel mene i mog nekadašnjeg pomoćnika Starčevića. Odlično se poznajemo i vjerujem da ću ja biti uspješniji ovoga puta“, riječi su stratega crno-crvenih.

 

Posljednje pojačanje Čelika je Saša Kajkut, nekadašnji napadač Borca.

„Dobro sam primljen u Zenici. Tu sam tri dana i osjećam se kao kod kuće. Ekipa je dobra, konkurencija zdrava i došao sam pomoći da ostvarimo što bolji rezultat. Kada je u pitanju moja dojučerašnja ekipa, Borac, treba ih respektovati, ali ja i moji saigrači dat ćemo maksimum da ostvarimo pobjedu. Ako želimo u Evropu, bodove na domaćem terenu nesmijemo gubiti“, zaključio je Kajkut.

 

Autor: Dino Kurbegović/SCSport