29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 17 Avgust 2012 23:48

Čelik u Trebinju

Crno-crvena ekspedicija od danas se nalazi u Trebinju, gdje će sutra (subota) sa početkom u 17 sati odigrati svoju treću premijerligašku utakmicu ove sezone protiv domaćeg Leotara. Dobar start Čelika u prva dva kola vratio je u Zenicu fudbalsku euforiju, koju Vlado Jagodić pokušava smiriti, a Čelikovi igrači je produžiti. Četiri boda iz susreta sa Sarajevom i Veležom bez primljenog gola, dioba prvog mjesta, sve su to činjenice sa kojima Čelik dočekuje susret na samom jugu države. Sa sličnom statistikom susret dočekuju i naši domaćini. Leotar iz susreta sa Zrinjskim i bijeljinskim Radnikom ima četiri boda, jedan postignut i niti jedan primljen pogodak.

 

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić početni sastav odredit će nakon treninga u Trebinju, a izvjesno je da u timu neće biti povrijeđenih Zorana Brkovića i Jasmina Smrike, kao i od ranije odsutnog Vlade Markovića, dok je u zadnji tren otpao i Elmir Kuduzović zbog povišene temperature i stomačnih problema. Ostali igrači su na raspolaganju Stručnom štabu. U Trebinju je bilo turbulentno fudbalsko ljeto. Tim Leotara pretrpio je mnoge promjene, koje je započeo Borče Sredojević, a nakon njegove ostavke klupu nekadašnjeg prvaka preuzeo je Slavko Jović.

 

Čelik i Leotar u deset premijerligaških sezona odigrali su 20 međusobnih utakmica u kojima Tribinjci imaju bolji učinak sa deset pobjeda, Čelik je slavio sedam puta, a tri susreta su završena bez pobjednika. Prije godinu dana Čelik je u Trebinju uspio ostati neporažen, što je uspio samo dva puta od 2002. godine. Proljetos na Bilinom polju Leotar je slavio sa 3:2. Susret između Leotara i Čelika igra se na stadionu Police sa početkom u 17 sati. Glavni sudija će biti Emir Pilav iz Sarajeva.

 

NK ČELIK