Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 20 Avgust 2012 02:52

Dobojski turnir i u Zenici

U Doboju 21. augusta počinje 44. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2012.". Na konferenciji za novinare uoči početka turnira organizatori su izrazili zadovoljstvo pripremama za turnir kao i ovogodišnjim učesnicima. "Ekipe koje ove godine dolaze u naš grad su sami vrh evropskog i svjetskog rukometa. Predvođeni Barcelonom, Medvedima i Ademarom, tu su i ekipe koje su prvi put na dobojskom turniru - Cimos Koper iz Slovenije, Dinamo Minsk iz Bjelorusije, Pik Seged iz Mađarske i Vardar iz Makedonije te naravno naša Sloga", izjavio je Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora turnira.

 

Alen Petković, generalni sekretar turnira u Doboju, izjavio je da će susret za sedmo mjesto biti odigran u Tesliću, a za peto mjesto u Zenici. "To je gest zahvalnosti građanima tog grada, koji su izrazili spremnost da zajedno sa Slogom budu domaćini protivnicima Dobojlija ukoliko, nakon kvalifikacija, nastave takmičenje u Ligi šampiona", kazao je Petković.

Dodao je da su organizatori odlučili da otvaranje turnira obogate Paradom sporta, defileom članova svih sportskih klubova i organizacija s područja grada. Parada sporta će biti održana večeras,  u 19 sati.


SC Sport Centar

Posljednje od

Povezani članci (by tag)