25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 14 Avgust 2012 23:52

Održana skupština NK Čelik

Održana je redovna sjednica Skupštine NK Čelik, treća po redu, na kojoj je prisustvovao 31 od ukupno 40 delegata. Sjednica je trajala više od dva sata, te su izneseni brojni zaključci, a neki su da se hitno preispita odluka rukovodstva kluba da jednog od najboljih mladih igrača u prošloj sezoni i reprezentativca Aldina Šišića pusti u tuzlansku Slobodu, a da igrač klubu oprosti dugovanja u iznosu od 7.000 KM za čiste papire.

 

Također, prihvaćena je ostavka Nihada Perče na mjesto potpredsjednika kluba, dok će se u narednom periodu popuniti i Upravni odbor kluba, jer je od dosadašnjih šest kandidata ostalo samo njih tri, zbog toga što je Perčo dao ostavku. Admir Gazić se ne pojavljuje već šest mjeseci, a Elvir Bolić je došao samo jednom na sjednicu UO. Senad Sarajlić, predsjednik Čelika, iznio je svoje prijedloge kako bi se popunio UO i proširio za novih pet imena, sa kojima će on obaviti razgovore u narednom periodu. To su Mehmed Skender, Ajdin Džananović, Zoran Stapić, Kalčo Nusret i Emir Berbić.

 

Do sljedeće sedmice skupštine će biti popunjen UO kluba. Jedini konkretan prijedlog među današnjim delegatima na skupštini iznijeli su Mirsad Čizmo i Muhamed Beganić, koji su dali prijedlog da svaki od delegata u skupštini pokloni 1.000 KM kako bi pomogao klubu i time opravdao svoje mjesto u skupštini kluba. Ovaj potez nije baš naišao na dobar odjek kod ostalih članova Skupštine.

 

Istaknimo i da je razgovarano o dugu od 12 plata prema radnoj zajednici u posljednjih deset godina, te neuplaćivanju doprinosa za bivšeg uposlenika NK Čelik, Seada Preldžića, koji ne može otići u penziju, koju je u Čeliku zaradio, zbog toga što mu nisu uplaćeni doprinosi. U narednom periodu pokušat će se riješiti ovi problemi, zaključeno je danas na redovnoj sjednici, a naredna bi, prema riječima predsjednika Skupštine Mehmeda Rahmanovića, trebala biti već polovinom sljedećeg mjeseca.

 

Dino Kurbegović/SC sport