29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Avgust 2012 02:08

Najava NK Čelik - FK Velež

Nakon 80 dana premijerligaški nogomet opet dolazi u Zenicu. Ali, ovaj put na Kamberovića polje. Naime, zbog renoviranja terena Bilinog polja, Čelik će sezonu nogometa u Zenici otvoriti na Kamberovića polju. Čelikov gost u drugom kolu BH Telecom Premijer lige BiH biće ekipa mostarskog Veleža. Biće to prvi put da se na Kamberovića polju odigra jedna prvoligaška nogometna utakmica.  

 

U ovu utakmicu Čelik ulazi ohrabren dobrom igrom i osvojenim bodom na Koševu prošle sedmice. Vlado Jagodić na raspolaganju neće imati samo nedovoljno oporavljenog Markovića. U tim će ući Nestorović, Kuduzović i Čolić koji su prvo kolo propustili zbog kašnjenja certifikata. Jagodić je najavio određene promjene u timu, a gotovo je sigurno da će poziciju lijevog beka zauzeti Kuduzović. Dodatni vjetar u leđa Jagodićevoj četi biće sigurno i ispunjen stadion na Kamberovića polju. Navijači Čelika su poznati po svojoj vjernosti i odanosti Klubu, pa sigurno TV prenos neće uticati na posjetu na stadionu, tako da smo uvjereni da će svih 3000 stolica na stadionu biti popunjeno.


Gosti iz Mostara također nisu imali problema oko sastava. U Zenicu dolaze kompletni sa željom za nadigravanjem. Svjesni su da je Čelik favorit u ovoj utakmici, ali su svjesni i da je tradicija na njihovoj strani s obzirom da je Velež nerijetko nosio bod(ove) iz Zenice. U prošlom kolu su na svom terenu bili bolji od novajlija u ligi, ekipe Radnika iz Bijeljine, rezultatom 3:0. Kao predratni prvoligaši, Čelik i Velež imaju dugu historiju međusobnih duela. Do sada su odigrali ukupno 63 utakmice, a uspješniji su Mostarci i upisali su 26 pobjeda, dok ih Čelik ima 21. Bilo je 16 neodlučenih susreta, a ukupna gol razlika je 101:85 za Velež. Posljednji susret ova dva tima odigrali su 10. Marta ove godine na Bilinom polju, a rezultat je bio neriješen – 1:1.


Utakmica se igra u subotu (11.08) sa početkom u 17 sati, uz direktan TV prenos na arenasport1. Glavni sudija ovog meča je Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, a pompćnici su mu Tomas Nikica i Prošić Elvis. Još jednom pozivamo sve navijače da dođu sutra na Kamberovića polje i da sportskim i fer navijanjem pomognu našim momcima da upišu tri boda.


NK Čelik