Printaj ovu stranu
nedjelja, 05 Avgust 2012 18:15

Robijaši kreću za Sarajevo

Nogometaši Čelika prvu utakmicu nove sezone BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igra u nedjelju na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase protiv domaćeg Sarajeva.

 

Žrijeb je odredio da već u 1. kolu Čelik igra jedan od najvećih derbija domaćeg fudbala.

 

ZENICABLOG EKSKLUZIVNO donosi fotose sa ispračaja Robijaša za Sarajevo, te informacije o predstojećem meču, kojeg korisnici Telekabel kablovske Tv večeras mogu u 21h pogledati na kanalu Arenaport 1. U ovom trenutku sa lica mjesta nam javljaju da je (18.21) na Kamberovića polju je već pet autobusa i oko 400 navijača. FOTOSE PRIREDIO JASMIN HADŽIĆ

 

dzo002

Crno-crveni će po drugi put u zadnje tri sezone, takmičenje u Premijer ligi otvoriti na Koševu. Prije dvije godine također smo igrali protiv Sarajeva, i poraženi smo golom u sudijskoj nadoknadi. Susret je zbog zauzetosti stadiona odgođen pa je odigran tek poslije dva odigrana kola PL.

 

Čelik na Koševu gostuje u jeku „evropske kampanje“ FK Sarajevo, koja je do sada veoma uspješna. Bordo tim je prošao dva kola kvalifikacija na Evropsku ligu i na najboljem je putu da se plasira u play-off za plasman u EL. Izmmeđu dvije utakmice protiv crnogorske Zete, Sarajevo dočekuje naše momke i nadamo se da će plasman u dalju fazu evropskog takmičenja obezijediti poslije poraza u prvom kolu PL.

 

 

 

Sarajevo sa klupe vodi jedan od najuspješnijih domaćih trenera Travničanin Dragan Jović, a najveća opasnost golu Čelika prijetit će od našeg prošlosezonskog kapitena Emira Hadžića, potencijalnih reprezentativaca Suljića i Husejinovića, te novopečenog „Zmaja“ Ivana Sesara.

 

S obzirom na veliki i dugogodišnji rivalitet između ova dva kluba, jako zanimljivo će biti i na tribinama. Nakon deset mjeseci, Komitet za normalizaciju NFSBiH dozvolio je gostujućim navijačima odlaske na stadione, pa će večeras naši momci imati veliku podršku nekoliko stotina naših navijača.

 

 

Čelik i Sarajevo imaju bogatu historiju međusobnih prvenstvenih susreta. U nedjelju će biti ukupno 70-ta međusobna utakmica. Od nezavinsosti BiH sastajali su se u svakoj sezoni domaćeg prvenstva, a 19-tu sezonu prvenstva BiH otvorit će međusobnim ogledom.

 

dzo003

 

Čelik se ne može pohvaliti naročito dobrim nastupima na Koševu u posljednjih nekoliko sezona. Posljednji put neporaženi igrači Čelika Koševo su napustili prije više od deset godina.

PRVA LIGA SFRJ: 34 12 7 15 35:51
PREMIER LIGA BIH: 35 10 8 18 40:62
UKUPNO: 69 22 15 33 75:114

Utakmica se igra večeras u 21 sat, a sudit će je Radoslav Vukasović iz Trebinja. Direktan TV prenos biće na kanalu arenasport1.

Ulaz za "Robijaše" na južnu tribinu stadiona Asim Ferhatović Hase je besplatan i neograničen.

 

NK ČELIK/Ekrem Imamović

 

dzo004

Posljednje od

Povezani članci (by tag)