18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Avgust 2012 15:28

Čelik oslabljen protiv Sarajeva

Šef stručnog štaba Čelika Vlado Jagodić izjavio je danas na pres-konferenciji da su pripreme nogometaša Čelika za novu sezonu bile uspješne i da je ekipa obavila sve što je stručni štab planirao. "Odigrali smo devet utakmica, iako je cilj bio osam. Smatrao sam da deveta neće biti višak s obzirom na veliki broj novih igrača. Naravno, imali smo i problema u pripremnom periodu, a to su povrede Markovića i Mešanovića, za koja sam procjenjivao da će biti ključni igrači", kazao je Jagodić pred nedjeljnu utakmicu protiv Sarajeva na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

 

"Čestitam Sarajevu na ovim rezultatima. Oni su naši protivnici na terenu ali sportski prijatelji. Sarajevu neću prijetiti ali ću jasno reći da će Čelik ići da pobjedu na Koševu. Imamo pravo da se nadamo tome. Tačno je da je Sarajevo poprilično potrošeno, jer su sinoć odigrali tešku utakmicu. Očekujem da će biti promjena u njihovom timu jer je ulog Evrope iznad svega, i to je jedna od stvari koje nama daju nadu. Ponavljam da uvažavam protivnika i svog kolegu Jovića, ali bit ćemo optimisti i vjerovat ćemo u sebe", rekao je Jagodić.

 

Trener Čelika dodao je kako ima problema sa sastavom ekipe.

 

"Kuduzović, Nestorović, Marković i Čolić neće igrati zbog certifikata, s tim da je Marković svakako povrijeđen. Čolić je danas dobio certifikat tako da će sigurno biti u ekipi protiv Veleža, a očekujem da će biti isto i s drugim igračima. Idemo da se nadigravamo i da iskoristimo njihove slabe strane. Ukoliko i ne ostvarimo pozitivan rezultat, moramo odigrati dobru utakmicu i najaviti pravi Čelik", izjavio je trener Čelika. Iz zeničkog kluba su najavili kako očekuju da će na gostovanju u Sarajevu imati podršku više stotina navijača.