28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Avgust 2012 14:49

Počele pripreme Čelik juniora

Škola rukometa Čelik Junior nakon ljetne pauze od 1.8. počinje i sa ljetnim pripremama. Može se reci da je i ljetna pauza vecim dijelom iskoristena za treninge, ali naravno one koje su međusobno sami organizirali naši polaznici i time dokazali koliko vole ovaj sport i kolika je njihova želja za napretkom. Oni će već za 12 dana imati priliku da pokažu šta su naučili. Naime, kako je već ranije pominjano naša škola je sa tri selekcije izborila finale Sportskih igara mladih i to djevojke rođene 1996 i mlađe, dječaci rođeni 1996 i mlađi, te dječaci rođeni 2000 i mlađi. Sada, nakon zvaničnog početka priprema i nakon svega onoga što su polaznici uradili tokom pauze, ne možemo biti skromni. Mi se nadamo prolasku na završnicu igara, na Međunarodne dane gdje će biti prisutne ekipe iz 7 država.

 

Osim za SIM, uveliko se spremamo i za Međunarodni turnir u Hrvatskoj, tačnije Šibeniku koji ce se održati 1.-2.9.2012. Potvrdili smo dolazak sa 2 muške selekcije (1996 i 1998). Ovo nam je već drugi put da učestvujemo na ovom turniru, a ove godine idemo da u našu Zenicu donesemo još pehara, kao nagradu za naš rad i trud.

 

Dobili smo i poziv za učešće na turniru "Ježev kup" u Kozarskoj Dubici na koji smo planirali otići sa dječacima rođenim 1998. i mlađi, međutim još ništa nije zvanično. Osim toga, mi i ove godine organiziramo naš 3. Međunarodni rukometni turnir Prijateljstva Zenica 2012. Dakle, u veoma kratkom vremenskom intervalu imat ćemo par turnira, koji su međunarodnog karaktera, a kao šlag na kraju uz naše rukometne prijatelje proslavit ćemo i tri godine postojanja naše škola rukometa.

 

Pozdrav od onih koji vole rukomet.